Рупърт Евърет на 65

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Рупърт Евърет се ражда на 29.05.1959 г. в Норфък, Великобритания. Снимал се е с най-красивите и знаменити жени от двете страни на океана – Джулия Робъртс, Мадона, Мишел Пфайфър, Кейт Бланшет… Играе в киното и на театралната сцената, опитал е силите си в музиката, пише книги. „Той е най-сексапилният от всичките ми екранни партньори“, – казва Джулия Робъртс. „Той е забележителен човек и е потресаващо красив”, смята Мадона.

Въпреки че е най-знаменитият сред актьорите с нетрадиционна сексуална ориентация в Холивуд, английската преса не обича особено Евърет, но не заради сексуалната му ориентация, а заради прекаления му аристократизъм и нежеланието му да следва стандартите. Към него доста хладно се отнася и американската гей-общност. Може би защото отказва да се присъедини към организации, защитаващи правата на сексуалните малцинства, и категорично избягва политически заявления от типа на „Гейове от всички страни, обединявайте се!”

„Аз съм просто актьор, казва Евърет. – Не се срамувам, че съм гей и не се гордея, че съм гей. Живея така, както ми харесва и не натрапвам на никого своя стил на живот. Не мога да кажа, че славата не ми харесва. С удоволствие се ползвам от всички плюсове на знаменитостите. Но когато ме питат за кариерата ми, за стратегическите ми планове за живота, просто вдигам озадачено рамене”.

Рупърт Евърет като модел

Рупърт Еверет израства в привилигировани обстоятелства, но и като голям непокорник още от ранна възраст. На 7 години е записан в колеж с изучаване на пиано. По-късно е принуден да напусне Училището по публична реч и драма в Лондон поради разправии с учителите. Вместо това отива да чиракува в Градския театър в Глазгоу, Шотландия, и там участва в постановки като Дон Жуан и Heartbreak House.

През 1984 г. получава роля за филма Another Country и с нея става най-новата звезда на Англия. За тази роля той взема наградата на Лондонската театрална критика за Най-обещаващ млад актьор. Но отново бунтарският нрав пречи на кариерата му, тъй като Рупърт изпада в противоречия с пресата, даже и с някои свои фенове.

През 1989 г. Еверет за първи път оповестява за своята хомосексуалност – признание, което може морално да нарани филмовата му кариера. Но вместо това, с течение на времето, като че ли се получава точно обратният ефект: кариерата му се съживява с ролята му в „Сватбата на най-добрия ми приятел“ (1995 г.) заедно с Джулия Робъртс и продължава да разцъфтява с филми като „Влюбеният Шекспир“ (1998 г.), „Идеалният мъж“ (1999 г.) и „Сън в лятна нощ“ (1999 г.). През 1990-а печели и наградата на списание „Вог“ за най-светска личност на годината.

Евърет не вижда пряка връзка между своите роли и сексуалните си предпочитания. И изобщо тази тема слабо го интересува. „Вече толкова пъти съм говорил за това, че даже на самия мене ми е омръзнало”, казва той. „Честно казано, за холивудските продуценти „англичанин” – това е много по-опасна характеристика, отколкото „гей”.

Една от последните запомнящи се роли на актьора е тази във филма „Моят полицай“ от 2022 г., достъпен за гледане в платформата MAX.

Любопитни факти:
Високият 1.93 м. брюнет е живял в Лондон, Ню Йорк, Париж и Маями и говори английски, френски и италиански.
В миналото е бил успешен модел в Милано.
В Италия придобива популярност и с участието си като главно действащо лице в комиксите „Dylan Dog“ на Тициано Склави.
По негово предложение Мадона решава да направи римейк на старата песен „Американски пай“, където Еверет е бек вокал. Вторият път, в който звездата демонстрира музикалния си талант, е в дует с Роби Уилиямс в песента „They Can’t Take That Away from Me“.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Писма на любовта

“Бе го пуснал в пощенската кутия, без много да му мисли, и когато се усети, вече бе станало късно да си го вземе обратно....

В Левски започват Празниците на изкуствата „Парцалев 2024“

В Левски днес започват традиционните Празници на изкуствата "Парцалев 2024", посветени на известния български актьор Георги Парцалев. Това съобщи Любка Христова от общинската администрация. Началото...

Самотата е опасна за здравето

Ново проучване показа, че самотата, дори за кратък период от време, е свързана с физически здравословни проблеми, предава електронното издание "Юрикалърт". Изследването е на учени...

Хариет Бичър Стоу: Човешкото сърце копнее за красотата

Писателката Хариет Бичър Стоу е известна със своя роман „Чичо Томовата колиба”, публикуван през 1852 г. В книгата робството се разглежда не от политическа...

Петър Антонов и Алекс Сърчаджиева в нов театрален тандем

Как се говори за любовта? Оказва се, че няма правила. Няма позволени или забранени теми, особено когато нещата са излезли извън твоя контрол. Много...