В Ню Йорк 353 балерини танцуваха за световен рекорд (видео)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Стотици млади балерини с бели пачки и прибрани коси се събраха в сряда в нюйоркския хотел „Плаза“, за да подобрят световния рекорд за едновременно танцуване на палци, предаде Асошиейтед прес.

Спектакълът бе организиран от Youth America Grand Prix – балетна стипендиантска програма, която празнува 25-годишнината си.

В групата бяха включени ученици на възраст от 9 до 19 години, които се състезават за стипендии, както и професионални танцьори, възпитаници на програмата.

Музиката на Чайковски звучеше, докато балерините стояха на палци и бързо прехвърляха тежестта си от единия на другия крак – стъпка, наречена па де буре – в продължение на цяла минута.

„353, това е нов рекорд на Гинес! Поздравления!“, каза Тина Ши, съдия от Световните рекордите на Гинес, обявявайки резултатите.

Базираната в Ню Йорк организация Youth America Grand Prix провежда най-големия в света конкурс за студентски балетни стипендии от 1999 г. насам.

Предишният рекорд за масово танцуване на балерини на палци беше 306, припомня Асошиейтед прес.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...