Елена Рьорих: Пазете се от празните минути…

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

„Любовта – това е мощна сила, чрез която всичко съществува във Вселената. Любовта е сила, която въздейства върху целия свят: всичко, което се прави за нея има силата на световен закон. Просто обичай всичко, така може да се победи злото. Носи любовта където и да отидеш и сам ще разбереш как тя ще ти помогне във всичко.

Бъдете чисти и нека любовта извира от вас така както струи аромата от цветята. Вземете твърдо и непоколебимо решение да се превърнете в израз на любов и желание да помогнете навсякъде, където можете да направите това. Нека вашия живот да бъде един лъч на радост за другите. Търсете в сърцето си диаманта, който можете да поставите в съкровищницата на общото благо.

Ако имате повече познания от вашите приятели не се гордейте с това сляпо, не показвайте превъзходство, а споделете знанието, ако то би било целесъобразно в този момент.

Не забравяйте, че всяка минута от живота ви има своето значение. Опитайте се да го разберете. Ако имате затруднения в избора на работа или професия, потърсете съвет от по- опитни в това направление.

Пазете се от празните минути. От тях мързелът може да си свие гнездо. От празните минути могат да се съставят часове и дни, които да послужат за изпълнение на задачата на човека в този живот, който е многостранен и интересен. От разумно изразходваните минути може да се изтъче истинска и красива структура на душата. Затова се постарайте всяка минута от своя живот да украсите с труд, знания или чиста мисъл.

Нека упоритата работа да бъде вашата радост и огъня на творчеството да не угасва и да осветява пътя ви.

Опитайте се да имате абсолютно чисти мисли, мислете повече за това, което можете да направите за подобряване на живота на хората и за облекчаване на страданията им.

Природата е пълна със свещени и чисти дарове. Нека душата ти да е кристално чист съд за приемането на тези подаръци. Стани лъч от светлина и излез от света на празните мечти, използвай енергията си за постоянно изкачване нагоре.

Нека душата ти винаги да излъчва светлина и доброта, топлина и състрадание, кураж и желание да помогнеш на ближния си. Тогава ти ще почувстваш как трудните неща стават по-лесни и мрачната обвивка на страданието става снежно бяла от чиста лъчезарна радост.

Бъдете внимателни и снизходителни в решенията си за хората, защото самите ние сме много несъвършени. Но бъдете строги към себе си и работете неуморно за отстраняване на собствените си недостатъци.

В живота ти предстоят много изпитания. Само чрез тях ти ще притежаваш несметни богатства. Но тези тестове ти ще можеш да издържат успешно, ако си въоръжен с благоразумие, постоянство и вяра в себе си.

Ако се провалите в някоя дейност не се обезсърчавайте. Обезкуражаването само ще отслаби силата ви и ще забави вашия вътрешен растеж. По-добре е да съберете силите си и да се замислите: какъв по-мъдър изход има за по-нататъшни действия. Ето по този начин ще увеличиш устойчивостта си и ще умножиш силите си.

Всеки провал и горчив опит се превръща в ценен урок, който ще ти послужи като ръководство в бъдеще. Всяко препятствие по пътя ти казва, че трябва да се развиваш, за да си напълно подготвен за по-нататъшна борба.

Но в борбата винаги трябва да помним за доброто на ближния. Пазете се да купувате благосъстоянието си сметка на страданието на другите. Такова благосъстояние е грозно и нестабилно.

Научете се как да изразходвате внимателно и разумно своята енергия. Направете тялото си силно, мощно и здраво. Но не го обременявайте с повече храни, отколкото е необходимо, не го обременявайте с всичко, което е вредно за здравето. Научете законите, не само за духовно, но и за правилно физическо развитие. Вашето тяло  е нструмент, с който трябва да се общува мъдро. По този начин ще преминеш дълговечно през бурята на живота по пътя на неуморната работа за усвояване на природните сили и здраве.“

Елена Рьорих, „Трите ключа“

АRTday.bg

 

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...

8 думи, „изобретени“ от Уилям Шекспир

Шекспир е навярно най-известният писател, който някога е творил на тази земя – и определено най-играният по световните сцени. Той е роден в Статфорд,...

Анита Лус: Паметта е по-трудна за изтриване от мастилото

Знаменитата писателка, драматург и продуцент се ражда на днешния ден, 26 април, през 1889 година. Световна слава добива с романа си „Джентълмените предпочитат блондинки“....

Цигуларят Васко Василев ще свири на Айфеловата кула

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно със солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън", ще изнесе класически акустичен концерт в зала "Густав Ефел" на Айфеловата кула....

Йожен Дьолакроа – романтикът с четка в ръка

Фердинан Виктор Йожен Дьолакроа, по-известен само като Йожен Дьолакроа, идва белия свят на днешния ден, 26 април, през 1798 година в Сен Морис на...