Мики РУРК – романтика в душата на едно непокорно момче

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Мики Рурк е от малкото екшън герои, които успяват да съчетаят две на пръв поглед самоизключващи се качества: изключителна мъжественост и още по-голяма ранимост. И още се качва и на боксовия ринг.

Романтикът от „Дива орхидея“ се ражда на 16 септември 1952-а в Ню Йорк. Цялото му име е Филип Андре Рурк. Докато е в гимназията, се занимава главно със спорт, основно с бейзбол. Споделя, че като дете е жертва на домашно насилие и затова свиква с мисълта, че болката е нещо нормално. Затова и се насочва към аматьорския бокс. Тренира в залата, в която го е правил и Мохамед Али.

През 1969 г. среща бившия шампион по бокс Луис Родригес, но получава мозъчно сътресение. Няколко години по-късно претърпява същия инцидент и лекарите го съветват да се откаже от спорта поне за година. Но Мики Рурк решава, че не това е начинът да спре.

През 1981 г. се жени за Дебра Фойер, но двамата се развеждат през 1989 г. През 1992 г. Рурк сключва брак с Каре Отис и след шест години се развеждат и с нея.

Резултат с изображение за Philip Andre „Mickey“ 9 1/2 WeeksС Ким Бейсинджър в „Девет седмици и половина“

Дебютът му в киното е през 1979 г. във филма на Стивън Спилбърг „1941“. Но истинският пробив на Рурк става две години по-късно, когато се снима в „Body Heat“ на Лорънс Касдан. До края на 80-те Мики играе основно второстепенни роли, но въпреки това добива популярност, особено след „Бойна рибка“ и „Девет седмици и половина“. След втората роля получава статута и на секссимвол.

Резултат с изображение за Philip Andre „Mickey“ and carre otisВ кадър от „Ангелско сърце“

В края на 80-те успехите във филмовата кариера на Мики го съсипват психически. Той става твърде агресивен както на снимачната площадка, така и пред журналистите.

Има две големи награди – БАФТА и „Златен глобус“ през 2009 г. за най-добър актьор след ролята му в „Кечистът“.

Той е мъжът, който при посещение в Русия облече тениска с лика на Путин, като с това си навлече гнева на американците.

Няколко години от живота си посвещава на манекенката Елена Кулецкая. Те си стават близки, когато тя го учи на руски език за предстоящата му роля на съветски злодей в продължението на „Железният човек“. Преди три години обаче по-малката с 30 години рускиня го изоставя.

Жената до Рурк сега е Анастасия Макаренко и т той твърди, че най-сетне е открил любовта. „Тя – това е дар от небето. Това, че е красива, даже не се коментира. Но тя има такова златно сърце, толкова обича родителите си, те имат страхотно семейство. Не я сменям и за 20 „Оскара“ – възхищава се на любимата си Рурк.

В последните години усилено ремонтира лицето си при пластични хирурзи. Често стресира феновете с обезобразения си вид. Десетки пъти влиза в клиника, за да се чисти от зависимостта към наркотиците. Отявлен защитник е на правата на животните и внаги има по няколко кучета в дома си.

За своя живот споделя лаконично:

„Обичах майка ми, но не я харесвах. Сега живея предвидимо. Няма наркотици, няма глупости. Не ми е интересно. Но не искам да се върна към онази задънена улица. Понякога ми се иска да направя банков обир, но никога няма да се продам – затова не съм от топактьорите. Няма да се съглася някой да прави манифактура от мен.“

АRTday.bg

 

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Моя любов

МОЯ ЛЮБОВ Заради очите ти си струва да отмина всяка лоша дума с мълчание, моя любов. Заради косите ти си струва са заспивам сам и да сънувам узряла ръж, моя...

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завръща за месец в Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на град Панагюрище отново ще могат давидят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от...

Бърнард Шоу: Опасно е да си искрен, освен ако не си и глупав

Джордж Бърнард Шоу е британски драматург, писател, пътешественик, есеист и театрален критик, носител на Нобелова награда за литература (1925). Ирландец по своя произход, той...

Единственото място, където оптимизмът процъфтява, е лудницата!

Най-удивителното е какви умни мисли изказват хората, когато говорят за глупостта на другите. Че това е така, се убеждаваме от Боб Фенстър и неговата...

Краят на невинността

"Cветът се променяше, невинността си бе отишла, добродетелите също. Върху ръждясващия свят бе плъзнала тревога: какво ли не бе изгубено - и добрите обноски,...