Орлин Горанов: Любовта е всичко онова, което придава смисъл на самия живот

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Джентълменът на българската музикална сцена, който ни накара да повярваме, че светът е за двама, днес празнува рожден ден 

Орлин Горанов е роден на 8 август 1957 г. в Берковица. Без съмнение той е един от най-талантливите и елегантни български поп-изпълнители през последните години. Истински джентълмен както на сцената, така и в живота. Кариерата му започва още в детска възраст, когато става част от детския хор „Бодра смяна“, за да се присъедини години по-късно към Ансамбъла на армията, където работи до 1985 г.

Роденият под знака на зодия Лъв изпълнител не се задоволява единствено с успехите, които жъне на сцената за популярна музика, затова през 1990 година завършва Музикалната академия с оперно пеене. Още като студент става солист на Пловдивската опера. Така Орлин Горанов е единственият „случай“ в българската музика – той е звезда както в развлекателната, така и в оперната музика.


В „Макбет“ на Старозагорската опера

Работил е с едни от най-предпочитаните изпълнители. Записва дуетни песни с с Камелия Тодорова, Кристина Димитрова, Нели Рангелова, а по-късно и с Мариана Попова и Тони Димитрова.

„Светът е за двама“ (по текст на Димитър Точев и музиката на Мария Нейкова) е най-известната му песен. Тя се превръща в нещо като негов запазен знак. Записът е направен през далечната 1981 година, но се слуша с удоволствие и днес от представителите на всички поколения.

Доказа, че добре се оправя и с актьорската работа. През 2009 г. се снима във филма „Мисия Лондон“, където се превъплъщава в образа на президент на Република България. По същото време става и член на Ордена на рицарите-тамплиери. От брака си със съпругата му Валя Горанова имат една прекрасна дъщеря, която носи романтичното име Жаклин.

Лауреат е на множество награди, между които Първа награда на Младежкия конкурс за забавна песен София през 1978 г. с песента „Интимно“, Първа награда на Шлагерфестивал в Дрезден (1981), Трета награда на „Интерталант“ (Прага, 1981), Голямата награда на „Златният Орфей“ (1984), Първа награда с песента „Пътища обратни“ на фестивала „Бургас и морето“.

„Хайде колкото може по-бързо да загърбим суетата, да живеем живота си хармонично и позитивно и да се обичаме! Само тогава имат смисъл усилията ни“, споделя изпълнителят.

Резултат с изображение за орлин горанов
Със съпругата си Валентина

Специално за ARTday.bg Орлин Горанов даде и блиц интервю:

Какво за теб е най-важното в живота?
Да живееш така, че всичко да е приятно, красиво, да е готино, както се казва. Да виждаш усмихнати хора, защото животът е преходен. Да създаваш, да бъдеш част от красотата, която светът ни предлага.

Колко важна е любовта?
Любовта е най-важното нещо. Всичко е любов: и музиката, и дечицата, и отношенията между хората… Любовта е всичко онова, което придава смисъл на самия живот.

Какво си пожелаваш?
Не искам да звучи като клише, но си пожелавам всички мои приятели и близки хора да бъдат живи и здрави. Когато те са добре, и аз съм добре.

Да е честит Орлин Горанов и още дълги години да ни радва с талнта си!

Димитър Янков

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Устни, които знаят докосват

„Треперенето ѝ постепенно спря. Рейчъл се отпусна. Грей я държа в обятията си още дълго, след което докосна с пръст лицето ѝ и го обърна нагоре....

Нужна е смелост да се обърнеш назад ~ Елия Казан

Елия Казан е работил с най-големите американски драматурзи - Тенеси Уилямс и Артър Милър, а името му се свързва с бродуейските постановки на "Трамвай...

Бъди Холи завинаги на 22

Бъди Холи, с рождено име Чарлс Хардин Холи,  е американски рокендрол  певец и музикант от годините на зараждането на този музикален жанр. Макар да...

Робърт М. Пърсиг: Понякога е малко по-добре да пътуваш, отколкото да пристигаш

Робърт Мейрат Пърсиг се ражда на 6 септември през 1928 година в Минеаполис. Бил интелектуално надарено дете с коефициент на интелигентност 170, когато е...

Празнуваме Съединението на България

Несправедливите решения на Берлинския конгрес от 01 (13) юли 1878 г. предизвикват съпротива във всички български земи. Най-активна е Източна Румелия, която се стреми...