Джоди Фостър предпочита „по-значими роли“

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Актрисата обича да гледа комедии, но не и да се снима в тях

Американската актриса Джоди Фостър се нуждае да „прави по-значими“ роли от тези в романтични комедии, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Фостър, която е на 58 години, каза, че често я питат защо почти не приема по-леки роли и признава, че макар като зрител да обича да гледа такива филми, предпочита като актриса да снима образи, които ѝ дават „усещане за значимост“.

Хората ме питат – Защо не се снимаш в комедии? Не си направила нито една романтична комедия! Отговарям им – Снимала съм се в „Маверик„, каза Фостър. „Всъщност има много причини, поради които не се снимам в комедии. Харесвам ги, но не ми дават чувство на значимост и си мисля, че като актьор, дори да ти е забавно за една седмица, ще започнеш да изпитваш глад, усещането, че трябва да правиш нещо по-важно„.

Филмите промениха живота ми. Те бяха моето място от ранното ми детство„, каза актрисата в интервю за сп.“Кълчър“ на „Сънди таймс“.

В него тя споделя съкровени спомени от детството, когато майка ѝ Евелин я водела на кино и двете потъвали в „дълбоки разговори“ на разнообразни теми. Така Фостър винаги е гледала на филмите като на начин да проумееш различни теми и проблеми.

Сред най-известните филми с нейно участие са „Шофьор на такси“, „Мълчанието на агнетата“, „Паник стая“, „Летателен план“, „Анна и кралят“, „Маверик“ и други.

Снимка: The Talks

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...