Ралф Лорън: Модата изчезва бързо. Стилът е завинаги.

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Днес дизайнерът навършва 82

Ралф Лорън е от големите имена, познати в цял свят. Той е един от повелителите на модата. Стилът е в кръвта му. Този мъж днес става на 82 години.

Той е роден в Ню Йорк в еврейско семейство. Израства в „Бронкс“ заедно с тримата си по-големи братя. Момчетата са отгледани от майка им. Още от дете той знае с какво ще изкарва прехраната си и това е модата. Затова не е учудващо, че още много млад започва да работи в магазин за вратовръзки.

Още тогава той заявява: „Искам да стана милионер“. И става. Модната индустрия е негова страст, която му носи богатство и красота, тъй като за него работят едни от най-желаните жени в света, дефилирайки по „котешката пътека“ с негови дрехи. Може би затова той казва: „Това не е работа, това е радост“.

Покрай това, което прави, Лорън печели много известни приятели, сред които Кралското семейство, Опра Уинфри и много други.

За работата си е отличаван с не една и две награди. Има няколко статуетки за „Дизайнер на годината“ и такива за „Цялостен принос“. Разбира се, името му е отбелязано и на Алеята на славата. Звездата е там от 2011 г.

В свободното си време е отдаден на благотворителност, спорт и автомобили. Самият той има огромна колекция от ретро и съвременни коли.

Ralph Lauren Honoured at the CFDA Awards 2018 | The Rake

Събрахме за вас най-въздействащите и интересни цитати на Ралф Лорън:

“Личният стил означава да познаваш себе си и да вярваш в това всеки ден.”

“Вкусът и стилът не са само в дрехите. Те са в храната, в качествения живот. Да се движите и да ядете здравословно – всичко това е вкус към живота.”

“Стилът е нещо много лично. Няма нищо общо с модата. Модата изчезва бързо. Стилът е завинаги.”

“Модата не е само в етикетите. Не е само в марките. Модата е това, което носиш вътре в себе си.”

“Всеки ден е нова възможност да преоткрием себе си.”

“Вярвам в стила, не в модата.”

“Ние всички трябва да се борим да запазим своя уникален стил и вкус в свят, който се опитва да ни подчини.”

“Модата е свързана с вкуса и начина на живот, а не с възрастта. Вярвам, че всяка жена може да носи каквото си поиска, независимо на колко години е.”

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...