Ралф Лорън: Модата изчезва бързо. Стилът е завинаги.

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Днес дизайнерът навършва 82

Ралф Лорън е от големите имена, познати в цял свят. Той е един от повелителите на модата. Стилът е в кръвта му. Този мъж днес става на 82 години.

Той е роден в Ню Йорк в еврейско семейство. Израства в „Бронкс“ заедно с тримата си по-големи братя. Момчетата са отгледани от майка им. Още от дете той знае с какво ще изкарва прехраната си и това е модата. Затова не е учудващо, че още много млад започва да работи в магазин за вратовръзки.

Още тогава той заявява: „Искам да стана милионер“. И става. Модната индустрия е негова страст, която му носи богатство и красота, тъй като за него работят едни от най-желаните жени в света, дефилирайки по „котешката пътека“ с негови дрехи. Може би затова той казва: „Това не е работа, това е радост“.

Покрай това, което прави, Лорън печели много известни приятели, сред които Кралското семейство, Опра Уинфри и много други.

За работата си е отличаван с не една и две награди. Има няколко статуетки за „Дизайнер на годината“ и такива за „Цялостен принос“. Разбира се, името му е отбелязано и на Алеята на славата. Звездата е там от 2011 г.

В свободното си време е отдаден на благотворителност, спорт и автомобили. Самият той има огромна колекция от ретро и съвременни коли.

Ralph Lauren Honoured at the CFDA Awards 2018 | The Rake

Събрахме за вас най-въздействащите и интересни цитати на Ралф Лорън:

“Личният стил означава да познаваш себе си и да вярваш в това всеки ден.”

“Вкусът и стилът не са само в дрехите. Те са в храната, в качествения живот. Да се движите и да ядете здравословно – всичко това е вкус към живота.”

“Стилът е нещо много лично. Няма нищо общо с модата. Модата изчезва бързо. Стилът е завинаги.”

“Модата не е само в етикетите. Не е само в марките. Модата е това, което носиш вътре в себе си.”

“Всеки ден е нова възможност да преоткрием себе си.”

“Вярвам в стила, не в модата.”

“Ние всички трябва да се борим да запазим своя уникален стил и вкус в свят, който се опитва да ни подчини.”

“Модата е свързана с вкуса и начина на живот, а не с възрастта. Вярвам, че всяка жена може да носи каквото си поиска, независимо на колко години е.”

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Цветница е!

Днес православните християни отбелязват деня, в който Спасителят е посрещнат в Йерусалим с маслинови клонки и цветя. Празникът винаги е в неделята след Лазаровден, една...

Ралф Уолдо Емерсън: Завистта е невежество, подражанието е самоубийство

Емерсън е основоположник на движението трансцедентализъм, чиято идея е, че светът е нещо много повече от това, което човек вижда и възприема. Един от...

Коя е Елиза от музикалното произведение на Бетовен?

Лудвиг ван Бетовен е немски класически композитор, представител на Виенската школа, важна фигура в преходния период между класицизма и романтизма. Смятан за един от...

Лазаровден – един от най-хубавите народни обичаи

Лазаровден е един от най-хубавите народни обичаи. На този ден църквата чества възкръсването на Лазар. Според Библията действията на Исус около гроба на мъртвия...

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....