Никол Кидман на 55: Има начало, има край и всичко останало е по средата

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Днес актрисата празнува рожден ден

Всички я обожават. Интелигентна, талантлива и силна за предизвикателствата на живота. Родена е в Хонолулу, Хавайските острови, на 20 юни 1967 година, в семейството на Джанет Ан Мак Нийл Кидман и д-р Антъни Дейвид Кидман. Семейството е родом от Австралия.

Баща ѝ е биохимик и клиничен психолог в Лейн Коув, Сидни и писател. Участвал е активно в работническото движение. Майката на Никол е била инструктор на медицински сестри и редактор на книгите на своя съпруг. Към времето на раждането на Никол баща ѝ е научен сътрудник в Националния Институт за умствено здраве във Вашингтон.

Когато Кидман е 4-годишна, семейството се завръща в Австралия.

Бъдещата актриса започва да взима уроци по балет, а по-късно учи в Младежкия театър на Сейнт Мартин, Австралийския театър за младежи и в театъра „Филип Стрийт“.

Бащата на Никол е карал нея и сестра ѝ да изпълняват разнообразни физически упражнения, включително и лицеви опори.

Въпреки че е една от най-известните холивудски актриси, тяпокорява света след дебюта ѝ във филма „Мулен Руж“.Там тя си партнира с Юън Макгрегър и двамата изпълняват песента „Come What May“ от саундтрака на филма. Песента дебютира на 27-мо място в британските музикални класации.

По-късно си сътрудничи и с Роби Уилямс за кавъра на песента „Somethin’ Stupid“. Песента достига 8-мо място в австралийската ARIAnet класация за сингли и е номер 1 в продължение на 3 седмици във Великобритания. Това е британския коледен сингъл номер 1 за 2001.

През 2006, тя участва с гласа си за анимирания филм „Happy Feet“, а едновременно с нейния вокал на песента на героя Норма Джийн „heartsong“, малко променена версия на „Kiss“ на Принс.

Резултат с изображение за nicole kidman Happy the hours

През 2002 година Никол получава „Оскар“ за най-добра женска роля за изпълнението си на Вирджиния Улф във драмата „Часовете“.

От 1991 до 2001 актрисата е омъжена за Том Круз. Двамата имат две осиновени деца, а Круз имал навика да нарича съпругата си „Дивата авсралийка“. Въпреки това, повечето роли на Кидман в киното са на по-студени и сдържани, поне на пръв поглед жени.

Резултат с изображение за nicole kidman Happy Fee

СегаНикол е щастливо омъжена за кънтри певеца Кийт Ърбан. Двамата имат две биологични деца, като първото – Съндей Роуз, Никол ражда на 41 години. Четвъртото ѝ дете – Фейт Маргарет, се появява на бял свят две години по-късно, балгодарение на сурогатна майка.

Била е рекламно лице на Chanel и марката часовници Omega.

Резултат с изображение за nicole kidman

За себе си актрисата споделя:

„Какъв е смисълът да правиш нещо добро, когато никой не те гледа.“

„Няма нужда да си гола, за да си секси.“

„Обичам актьорската игра, но много по-забавно ми е да заведа децата си на зоологическа градина.“

„Има начало, има край и всичко останало е по средата. Краят очевидно се приближава все повече с отминаването на годините. Но междувременно човек може да изпитва огромна радост и благодарност от всеки ден живот. Правете го.“

Заглавна снимка: Magazine

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Марта Греъм: Танцът е скритият език на душата

На 11 май 1893 година се ражда една от най-влиятелните жени на миналия век – Марта Греъм.  Марта е на 22-годишна възраст, когато открива...

Салвадор Дали: В съвършенството няма нищо хубаво (видео)

В 8:45 часа сутринта на 11 май 1904 г. във Фигерас, Каталуния, светът приветства раждането на Салвадор Фелипе Хасинто Дали. Тогава никой не знае,...

Маргарита Петкова и още 23-ма лауреати на почетния знак „Златно перо“

В навечерието на 24-ти май, Деня на българската азбука, просвета и култура, за 29-ти път тази година ще се състои тържествената церемония за връчване...

Любовта е същността на всичко

На днешния 11 май отбелязваме Световния ден на молитвата. Тя е личен акт, но и действие към всичко останало. Защото в живота всичко е...

Не съжалявай – тъй съдбата е решила…

Завърнеш ли се някога на този остров, не бързай родната си къща да подириш. Огледай първо улиците, спрели сред покрайнините, и се опитай да прозреш дали те...