Актрисите Сюзън Сарандън и Мелиса Барера са отстранени от холивудски компании след коментари за войната между Израел и „Хамас“

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Носителката на награда „Оскар“ Сюзан Сарандън и звездата от филма „Писък“ Мелиса Барера са отстранени от холивудски компании, след като направиха коментари за войната между Израел и „Хамас“, определяни като антисемитски, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Продуцентската фирма „Спайглас медиа груп“, която стои зад предстоящото продължение „Писък 7“, потвърди, че Барера е напуснала франчайза.

Мелиса Барера

Родената в Мексико актриса, която участва във филма „Във висините“ и последните две части на „Писък“, публикува изявления в профила си в Инстаграм, в които нарича войната „геноцид и етническо прочистване“. „Газа в момента е третирана като концентрационен лагер“, написа тя, цитирана от Асошиейтед прес.

„Позицията на „Спайглас“ е недвусмислено ясна: нулева толерантност към антисемитизма или подбуждането на омраза под каквато и да е форма, включително фалшиви препратки към геноцид, етническо прочистване, изопачаване на Холокоста или всичко, което грубо преминава границата на речта на омразата“, се казва в изявление на продуцентската компания, цитирано от Асошиейтед прес.

Представители на Барера не отговориха на отправено запитване.

Говорител на „Юнайтед талант айджънси“ заяви, че Сарандън вече не е представлявана от агенцията. Напускането на актрисата е след коментарите, които направи по отношение на Израел, последно при появата си на 17 ноември на пропалестински митинг в Ню Йорк.

„Има много хора, които се страхуват да бъдат евреи сега и усещат какво е чувството да си мюсюлманин в тази страна, толкова често подлагана на насилие“, каза Сюзан Сарандън, цитирана от изданието „Ню Йорк пост“.

Според публикацията актрисата се е присъединила към тълпа от хора, скандиращи: „От реката до морето, Палестина ще бъде свободна“ – лозунг, който се смята за антисемитски, тъй като предполага унищожаването на Израел, отбелязва Асошиейтед прес.

Актрисата не е открита за коментар.

По време на митинга Сарандън е цитирана да казва: „Нещо ужасно се случва, когато антисемитизмът се обърква с говоренето срещу Израел. Аз съм против антисемитизма. Аз съм против ислямофобията“.

Войната между Израел и „Хамас“ предизвиква разцепление в Холивуд, отбелязва Асошиейтед прес. По-рано, когато много организации публикуваха изявления, осъждащи нападението на „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври, американската Гилдия на сценаристите не направи това, след като не успя да постигне съгласие.

Заглавна снимка: Wallpsapers – Сюзън Сарандън

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Денонощие – стихотворение от Блага Димитрова

ДЕНОНОЩИЕ от Блага Димитрова На разсъмване, щом разпозная потопения в изгрева хребет, още първата мисъл е тая, че не трябва да мисля за тебе. И през целия ден вероломна тя, където...

Гогол: Ние имаме прекрасната дарба да правим всичко незначително

„Ще се смея през сълзи“ са последните му думи. Мистикът Гогол продължава да остава загадка и след физическата си смърт. Той е признат класик...

Когато мамиш, крадеш правото на почтеност ~ Халед Хосейни

Писателят е роден на 4 март 1965 г. в Кабул, Афганистан. Най-голямото от петте деца в семейството – има трима братя и една сестра....

Лъжата като привилегия

"Аз обичам когато лъжат! Лъжата е единствената привилегия на човека пред всички организми. Лъжеш ли, до истината ще стигнеш! Затова съм и човек -...

В Международния ден на писателите: 20 цитата от книги, посветени на любовта

Днес отбелязваме Международния ден на писателите. Това са хората, които в пълна степен осмислят живота ни, защото възпитават и разума, и чувствата. А любовта...