Ален Делон е под режим на усилено попечителство, не може да се разпорежда с имуществото си

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Съдът на окръг Монтаржи на департамент Лоаре във Франция е поставил легендарния актьор Ален Делон под режим на усилено попечителство, поради което звездата не може да се разпорежда с имуществото си, съобщи телевизия BFM. Въпросното ограничение е в сила до 5 години, след което в бъдеще може да бъде удължавано. Доходите и собствеността на Делон сега стават отговорност на попечител, чиято личност остава засекретена.

88-годишният артист попадна под съдебна защита още през януари – решение, свързано с влошеното здравословно състояние на Делон, който през 2019 г. преживя инсулт, а в момента се бори и с лимфом. Тогава обаче той все още можеше да извършва повечето житейски действия по свое собствено решение, без да продава недвижимата си собственост. Специален асистент контролирал делата на звездата и му помагал в избора на лекари.

Съдът постави Ален Делон под защита в резултат на взаимните обвинения и юридически действия, които децата му – 59-годишният Антони, 33-годишната Анушка и 29-годишният Ален-Фабиен, инициираха едни срещу други.

Мярката за засилено попечителство, под която бе поставен тежко болният актьор, е „прекомерна“ и несъмнено се възприема като унижение от него, коментира адвокатът на Анушка Делон, цитиран от  France Presse. Франк Бертон задава въпроса защо не е била продължена наложената по-рано мярка – съдебна защита, или защо актьорът просто не е бил поставен под обикновено попечителство.

В четвъртък мярката на Делон беше трансформирана в засилено попечителство – „тежка мярка“, която се предприема, „когато пълнолетно лице под опека трябва да бъде контролирано в действията от всекидневието“ и която му пречи по-специално да се разпорежда с парите си по свое усмотрение, припомня адвокатът. „Смятам, че тази мярка е прекомерна и нещо повече – унизителна. За него това сигурно е нещо, с което трудно се живее, защото той не е изгубил разсъдъка си“, казва Бертон.

Според него Ален Делон гледа новини, изразява се. В експертно становище от януари бе посочено, че със сигурност актьорът има някои промени в разсъдъка, но не го е загубил, напомня адвокатът на Анушка Делон.

Франк Бертон посочва, че клиентката му иска да получава медицинска информация за лечението на Ален Делон, който според него в момента се намира само под грижите на общопрактикуващ лекар. „Понякога той е добре, понякога не. Колкото до разговорите с дъщеря му, той се люшка между „дразниш ме“ и „приемам лекарствата, които ми дават“, казва адвокатът. Анушка е обвинявана от братята си, че крие от тях информация за здравословното състояние на баща им и иска да го върне в Швейцария, за да избегне плащането на твърде големи данъци върху наследството във Франция. Анушка от своя страна обвинява синовете на актьора от „Гепардът“, че застраняват живота му, и твърди, че е искала да вземе Делон-старши в Швейцария, за да продължи лечението му там.

Заглавна снимка: Pinterst

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...