Българска литература и музика по Broken Heart Radio

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Онлайн проектът е дело на журналиста и писател Иво Тодоров

Broken Heart Radio, или Радиото на разбитите сърца, е интернет проект на журналиста и писател Иво Тодоров. Той започва да стриймва през платена платформа за създаване на плейлисти още през 2015 г., когато издава първата у нас видео книга. Тя е със заглавие “How 2 Break A Heart in 7 Days” и така авторът избира и името на онлайн радиостанцията си. Видео книгата съдържа клипове на 10 негови стихотворения.

Иво Тодоров решава тогава да направи визуализация на тестовете си, след като се замисля над въпроса: „Защо само песните имат клипове? Стиховете също могат да се „облекат” в картина”. Проектът му “How 2 Break A Heart in 7 Days” е двуезичен – на български и на английски. Текстовете на български чете самият автор, а на английски – актьорът Красимир Дамянов, който от дълги години живее в английската столица. Клиповете са снимани в София, Брюксел, Брюж, Лондон и Париж.

Broken Heart Radio си поставя за цел да покаже съвременната българска литература по един различен начин – като стрийм с гласовете на авторите, които четат своите стихове. Поезията се редува с българска музика.


Иво Тодоров

„В 21 век всеки може да си направи радио, и то без да има разходи на апаратура и предаватели. Достатъчно е да платиш определена месечна такса към платформата, която си избрал. И вече си “On Air”, коментира Иво Тодоров.

Според него интернет радиото е модерна и адекватна форма за създаване на аудиосъдържание днес, защото всеки може на телефона или на компютъра си просто да пусне един плейър. Проектът стартира с малък кръг от приятелите на Иво Тодоров, но той възнамерява само за месец да привлече още много автори. В момента освен самия него, своята поезия по BHR четат Добромир Банев, Йорданка Белева и Асен Дипчев (внук на Райна Княгиня). Безвъзмездно песни за стрийма са предоставили Йоанна Драгнева, Преслава Пейчева и група „ТЕ”, Деян Неделчев и Константин Джамбазов, DIA. Първото „литературно” интервю в проекта е с Людмила Филипова за последния й роман и за вдъхновението.

Интернет радиото е отворено към всички родни автори и изпълнители и не преследва комерсиални цели.

За създателя на BHR: Иво Тодоров е дългогодишен журналист, поет писател и общественик. Работил е в много частни радиостанции и в популярни телевизионни формати. Бил е репортер, водещ и продуцент. Автор е на 11 книги – поезия и проза.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...