„Петя на моята Петя“ e номер едно по гледаемост у нас

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Вижте останалите филми, попаднали в Топ 10 за кино

Създадения по едноименния разказ на Петя Дубарова „Петя на моята Петя“ е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните.

Паралелната история, развиваща се в настояще и минало и разказваща за поетесата от Бургас и за ученичка в Английската гимназия в същия град, е гледана от 7 453 зрители и има приходи 75 177 лева.

На второ място е „Спайдър-мен: Няма път към дома“, който е в началото на топ 10 у нас вече месец и половина. Съвместната дейност между Питър Паркър и Доктор Стрейндж е проследена от 172 885 души и има приходи 1 918 102 лева от билетите им.

Трета позиция е за „Писък“, който идва 25 години след първия филм и е пети по ред в темата „убиец с маска на Гоустфейс“. Новата мистерия с тайния убиец, разплетена от ветераните Сидни, Гейл и Дюи, е гледана от 14 953 зрители и събра 147 797 лева от билетите им за десет дни в кината.

Втората премиера от миналия уикенд „Улицата на кошмарите“ е на четвърто място по зрителски интерес. Психо-трилъра по романа на Уилям Грешъм от 1946 година на Гийермо Дел Торо с Кейт Бланшет, Пол Андерсен, Брадли Купър, Уилям Дефо и Тони Колет в главните роли е видян от 3 047 зрители и има 33 227 лева приходи от тях.

На пето място е българският „Бай Иван: Филмът“ на режисьора Николай Павлов. Пътуването на колоритния тандем Иван и Спаска до София за участие в телевизионно шоу е на екраните вече втори месец, като са го гледали 125 290 зрители, донесли 1 123 416 лева приходи.

Шеста позиция е за „Клифърд, голямото червено куче“ по книгите на Норман Бридуел. Приключенията на малката Елизабет и триметровия Клифърд от Ню Йорк са гледани от 25 631 зрители, донесли 243 781 лева.

На седмо място е третата премиера от миналия уикенд – анимацията „Горските мечоци: Див свят“. Китайския филм за света на животните в развлекателния парк „Див свят“ е гледан вече от 2 073 зрители, осигурили приходи от 17 578 лева.

Осма позиция е за „King’s Man: Първа мисия“, създаден по комикса на Марк Милър и Дейв Гибсън „Тайната служба“. Историята за създаването на разузнавателната агенция в далечното време след Първата световна война е вече месец в кината и има 20 690 зрители и 221 912 лева приходи.

Девето място заема анимацията „Ела, изпей 2“, продължение на филма от 2016 година. Пътуването на Бъстър Муун до Редшор сити и убеждаването на Клей Калоуей да участва в космическото шоу са на екраните вече са гледани от 43 659 зрители и има пирходи от 429 353 лева.

На десета позиция е българският „Останалото е пепел“ с Асен Блатечки, Диляна Попова и Нейтън Купър в главните роли. Историята на банкера Атанас Буров, секретарката му Мария и американеца Джордж във времето на преврата от 1944 година е гледана от 8 435 зрители и има 85 249 лева приходи за времето между първата му премиера март миналата година и тази от миналата седмица.

През миналия уикенд в киносалоните са влезли общо 33 248 зрители, като всеки трети зрител е гледал български филм, а миналата година по същото време киносалоните не работеха поради мерките срещу разпространението на COVID-19.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вечната любовна мъка

"С удоволствие бих ѝ звъннал, но се насилвах да не го правя. Не исках и да мисля толкова много за нея. Исках да я...

Антон Страшимиров: Разкрийте сърцата и душите си за обич!

Антон Тодоров Страшимиров е роден на 15 юни 1872 година в град Варна. От юношески години, благодарение на брат си Димитър Страшимиров, започнал да...

(Не)видимо доволни

Днес (по стар стил) е Видовден. На кого не се е случвало да бъде разочарован, наранен или пренебрегнат… Като човешки същества, освен радостта и...

Писма на любовта

“Бе го пуснал в пощенската кутия, без много да му мисли, и когато се усети, вече бе станало късно да си го вземе обратно....

В Левски започват Празниците на изкуствата „Парцалев 2024“

В Левски днес започват традиционните Празници на изкуствата "Парцалев 2024", посветени на известния български актьор Георги Парцалев. Това съобщи Любка Христова от общинската администрация. Началото...