„Малкият принц” от Бродуей  – извънредно представление

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Спектакълът „Малкият принц”, прочутата постановка на Бродуей, идва в София през януари 2024.

Поради огромния интерес и разпродадени четири представления, организаторите обявяват пето, извънредно представление – на 14.01.2024г, от 19:00ч., зала 1 на НДК.

Българската публика ще види театрална адаптация с танци, въздушна акробатика и новаторска технология на видео мапинг, която вдъхва живот на класическата история на Антоан дьо Сент-Екзюпери, обичана от няколко поколения читатели по целия свят.

„Вълнуващо и спиращо дъха!”, коментира за него CNN. „Вечната класическа история вече е превърната в световно грандиозно шоу на живо.” „Зашеметяващ спектакъл”, пише за него Le Figaro, „магическо” и „първокласно” го наричат френските медии.

Продуциран от Broadway Entertainment Group, „Малкият принц” оживява в магичен първокласен театър, в зрелищна и вълнуваща постановка, включваща съзвездие от завладяващи герои, великолепни декори и цветни костюми. Спектакъл, включващ ярка вселена от танци, музика, прожекции и акробатика. Публиката се потапя в модерна сценична продукция, събрала актьори от различни националности, която пленява сърцето и предизвика въображението.

Създателите на „Малкият принц” са предимно френски творчески екип, носител на множество награди. Ръководен е от режисьора и хореограф Ан Турние, с адаптация на либретото и сърежисура от Крис Мурон, оригиналната музика от Тери Трък, асистент хореография на Ноели Борделе, видео дизайн от Мари Джумелин, дизайнер на костюмите е Пеги Хусет, дизайн на осветлението – Стефан Фрич, звуков дизайн  – Тристан Висколиози, видеопрожекция – Етиен Босар, грим и прическа – Кармен Арбуес Миро и реквизит – Орели Гандильон.

Няма налично описание.

Директорът Ан Турние казва: „Вълнуваме се, че нашият екип ще продължи световното пътешествие на „Малкият принц” и до България. По време на пътуването си „Малкият принц” споделя послания за човечност с многото различни хора и култури, които среща.  Радваме се да донесем неговата история за приятелството, самотата, любовта и грижата за другите и за нашата планета.”

Цели поколения по света обичат „Малкият принц”, научил ни че „същественото е невидимо за очите”. Литературният феномен е продаден в зашеметяващите 200 милиона копия, преведен е на 250 езика и диалекта, превръщайки се във втората най-превеждана книга в съвременната история на литературата.

Постановката е на френски език със субтитри на български.

Елате да видите тази красива адаптация на вечната класика. Извънредното представление на „Малкият принц” е на 14 януари 2024 от 19:00ч. Билети се продават в ситемата на Eventim.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Денонощие – стихотворение от Блага Димитрова

ДЕНОНОЩИЕ от Блага Димитрова На разсъмване, щом разпозная потопения в изгрева хребет, още първата мисъл е тая, че не трябва да мисля за тебе. И през целия ден вероломна тя, където...

Гогол: Ние имаме прекрасната дарба да правим всичко незначително

„Ще се смея през сълзи“ са последните му думи. Мистикът Гогол продължава да остава загадка и след физическата си смърт. Той е признат класик...

Когато мамиш, крадеш правото на почтеност ~ Халед Хосейни

Писателят е роден на 4 март 1965 г. в Кабул, Афганистан. Най-голямото от петте деца в семейството – има трима братя и една сестра....

Лъжата като привилегия

"Аз обичам когато лъжат! Лъжата е единствената привилегия на човека пред всички организми. Лъжеш ли, до истината ще стигнеш! Затова съм и човек -...

В Международния ден на писателите: 20 цитата от книги, посветени на любовта

Днес отбелязваме Международния ден на писателите. Това са хората, които в пълна степен осмислят живота ни, защото възпитават и разума, и чувствата. А любовта...