Красивите „вещици“ не остаряват: ШЕР на 74 (СНИМКИ/ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Днес звездата празнува рожден ден

Шер е родена на 20 май 1946 г. в малкото градче Ел Сентро – Калифорния. Нейното истинско име е Шерилин Ла Пиер Саркисян. Тя има арменски произход по бащина линия, a майка й e полуфранцузойка-полуиндианкa. Когато Шер е още съвсем малка, баща ѝ напуска семейството, оставяйки майка ѝ, неуспялата актриса Джорджия Холта, да се грижи сама за Шерилин.

Едва на 16 години Шер напуска училище и заминава заедно с приятелка за Лос Анджелис да си търси късмета, отдадена на мечтата си да покори да покори Холивуд. Амбициозната провинциалистка се влюбва в 27-годишния музикант и композитор Салваторе Боно – Сони, за когото по-късно се омъжва. От този брак през 1969 г. се ражда дъщеря им Честити. Скоро след развода си със Сони, Шер се омъжва отново за едно от лошите момчета на рокендрола – Грег Олман, от когото има син – Илайджа.

Резултат с изображение за cher

Кариерата на Шер започва в началото на 60-те години на миналия век, когато съдбата я среща със Сони. Песента им I got you babe успешно се конкурира дори и с изпълненията на Бийтълс и Елвис Пресли, и печели номер едно във всички класации. През 1964 г. Шер издава и първият си самостоятелен хит –All a really want to do.

След няколко успешни албума и снимки в киното през 1974 година дуетът на сцената и в живота е разтрогнат. След официалния развод двамата продължават още няколко месеца да водят телевизионното си шоу, н в крайна сметка предаването е спряно от ефир заради меланхолията, която зрителите започват да усещат у бившите съпрузи.

Резултат с изображение за cher

Шер започва напълно самостоятелна кариера. Отделно от звукозаписната работа, тя прави собствено комедийно шоу за телевизията. Обръща поглед към модата, за нея вече работят най-известните световни дизайнери. Става толкова ексцентрична, че в едно предаване сменя по 30-40 тоалета. Превръща се в истинска модна икона.

За да докаже на себе си и на останалите, че е родена актриса, Шер посвещава голяма част от 80-те години именно на своята актьорска кариера. Началото е с признатата ѝ роля в режисираната от Робърт Олтман бродуейска пиеса – Come back to the five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean (която повтаря и в последвалата филмова версия). За изпълнението си във филмите Silkwood и Mask е номинирана за Оскар и Златен глобус, а през 1987 г. печели Оскар за най-добра женска роля във филма „Лунатици“.

След известен спад в кариерата на музикалното поприще Шер се завръща с гръм и трясък пред света с песента “Believe“. С нея оглавява всички възможни класации и печели куп награди, включително Грами. Година по-късно тя се снима в успешната драма “Чай с Мусолини“.

Идва ред на невероятния успех на дуета ѝ с Ерос Рамацоти, с когото записват песента “Piú che puoi“. На „прощалното“ си турне, започнало през 2002 г., Шер изнася над 250 концерта за 3 години, като приходите достигат 250 милиона долара. Променя решението си да спре да се занимава с музика през 2008 г., когато получава предложение в продължение на 3 години да изнесе над 300 шоу-спектакъла в „Caesar’s Palase“, Лас Вегас. След като срокът на договора изтича, тя започваснимките за филма “Бурлеска“, където си партнира с Кристина Агилера. Много от песните на двете звезди във филма стават популярни, но несъмнено “You heaven’t seen of last to me“ грабва вниманието на меломаните и печели “Златен глобус“.

Резултат с изображение за cher burlesque

Вилата на Шер в Малибу е обзаведена в ренесансов стил. Там певицата е отделила стая, предназначена специално за многобройните й перуки – в червено, розово, сребърно, руси и тъмнокоси: “Притежавам стотици, и аз сама не знам колко са точно. Слагам ги, защото така се забавлявам. Това коренно преобразяване ми носи много радост. Истинско шоу е“, коментира самата тя. И допълва: „Не се страхувам от това, че понякога разсмивам другите с вида си! Много хора търсят и сами влагат прекалено много смисъл в създаването на мода. За мен тя е развлечение, а не правене на докторат“. На сцената изпълнителката изглежда перфектно, но у дома си е съвсем нормална жена. “Още щом затворя вратата вкъщи, си слагам панталоните за джогинг, тениска и връзвам косата си на конска опашка. Имам облекла за обществени изяви и за свободното време. Разделени са в отделни гардероби“, разказва тя.

Резултат с изображение за cher

Шер е първата холивудска звезда, която открито говори за своите пластични операции. Признава, че бюстът ѝ е увеличен, формата на носа ѝ е променена, има премахнати ребра и инжектиран колаген в устните. Според експертите в този списък са и нееднократни инжекции с ботокс, повдигане на клепачите, лифтинг на лицето и шията. Наричат я “изложба на постиженията на пластичната хирургия“. Тя прибягва към услугите ѝ повече от 50 пъти. В епохата на хипитата нейната екзотична външност бързо идва на мода. “В началото не бях уверена в нищо, защото знаех, че от огледалото не ме гледа синеока блондинка, каквато винаги ми се е искало да бъда“, спомня си за миналото Шер.

Резултат с изображение за cher

Поклонниците ѝ я наричат символ на неповторимия стил. Тези, които не я харесват, яростно ѝ лепят етикета на най-безвкусно обличащата се персона. “Никога не са ме възприемали сериозно като актриса или певица, въпреки Оскар-а и наградата Грами“ – възмущава се Шер и продължава да шокира публиката с начина си на обличане и рязката промяна в цялостния ѝ имидж. “Имам мечта – никога да не остарея. Плаша се, че ще настъпи денят, когато ще дойде климаксът, ще се събудя като стара мърморана и няма да ми се иска да отида в Дисниленд“, заявява тя. 

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Моя любов

МОЯ ЛЮБОВ Заради очите ти си струва да отмина всяка лоша дума с мълчание, моя любов. Заради косите ти си струва са заспивам сам и да сънувам узряла ръж, моя...

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завръща за месец в Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на град Панагюрище отново ще могат давидят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от...

Бърнард Шоу: Опасно е да си искрен, освен ако не си и глупав

Джордж Бърнард Шоу е британски драматург, писател, пътешественик, есеист и театрален критик, носител на Нобелова награда за литература (1925). Ирландец по своя произход, той...

Единственото място, където оптимизмът процъфтява, е лудницата!

Най-удивителното е какви умни мисли изказват хората, когато говорят за глупостта на другите. Че това е така, се убеждаваме от Боб Фенстър и неговата...

Краят на невинността

"Cветът се променяше, невинността си бе отишла, добродетелите също. Върху ръждясващия свят бе плъзнала тревога: какво ли не бе изгубено - и добрите обноски,...