СИНАТРА ЗАВИНАГИ (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Вечният глас започва собствено шоу, а договорът му остава сред най-скъпите в историята на телевизията

На днешния ден, 27 май, през 1950 г. Франк Синатра започва първото си телевизионно предаване – The Frank Sinatra Show. През 1952 г. CBS спира излъчването, за да го поднови пет години по-късно, когато договорът става сред най-скъпите (30 милиона долара) в историята на телевизията. Ела Фицджералд, Пеги Лий, Боб Хоуп, Ким Новак, Дийн Мартин, Бинг Кросби, Дайна Шор, Робърт Мичъм, Сами Дейвис джуниър и Натали Ууд са имената на някои от неговите гости.

Резултат с изображение за frank sinatra tv show

Името на Франк Синатра е записано и в книгата на рекордите „Гинес“ – за солов изпълнител, пял пред най-голяма публика. Това се случва през 1980 г., когато той излиза на стадиона „Маракана“ в Рио де Жанейро пред 175 000 възторжени почитатели. За последно пее пред публика през 1995 г., когато е на 79-годишна възраст. Той извисява глас в балната зала на казиното „Палм дезърт Мариот“ в последния ден на голф турнир, който носи неговото име. Последният бис, който изпява, е The Best Is Yet to Come.

Резултат с изображение за frank sinatra baby

Франк Синатра е единственото дете в семейството си. И едва не умира при раждането. Лекарят трудно успява да го извади от утробата на майка му, като при опитите си го наранява и му спуква тъпанчето. Бабата на Франк – Роуз, забелязва, че детето не диша. За да го съживи, тя го държи под струя студена вода, докато най-накрая Франк не поема първата си глътка въздух.

Резултат с изображение за frank sinatra baby

След като напуска училище в годината, в която трябва да завърши средното си образование, работи като вестникарче – всеки ден разнася в. „Джърси обзървър“, а след това е назначен в корабостроителница, където се занимава с поставянето на нитове. Твърдо знае, че трябва да стане певец, след като гледа на живо концерт на Бинг Кросби. Певческия си талант за първи път успешно изявява пред публика по време на радио конкурс. Годината е 1935 г. – той пее с групата Hoboken Four, носеща името на родния му град – Хоубоукън.

Резултат с изображение за frank sinatra baby

Франк Синатра създава първия си дом с Нанси Барбато, за която се жени на 4 февруари 1939 г. Година по-рано е арестуван за неизпълнение на годежна клетва, което по онова време се е водело за престъпление. Едно от любимите му занимания у дома е да снима видеоклипчета. През 1940 г. се ражда първото му дете – Нанси. Тя тръгва по неговите стъпки. През 1967 г. двамата записват дуета Somethin’ Stupid, който оглавява класацията на „Билборд“ цели четири седмици.

Резултат с изображение за frank sinatra nancy

Франк има общо три деца – Франк Синатра джуниър и Тина Синатра са другите две. През 1951 г. се развежда с Нанси и се жени за актрисата Ава Гарднър. През 1958 г. предлага брак на вдовицата на приятеля си Хъмфри Богарт – Лорън Бакол, но след като новината се разчува, годежът е развален. През 1962 г. за кратко е сгоден за южноафриканската актриса Жулиет Праус.

Резултат с изображение за frank sinatra mia farrow

През 1965 г. среща Миа Фароу и година по-късно двамата сключват брак, който продължава до 1968 г. За последен път семейство създава с Барбара Маркс през 1976 г. Преди това вече е станал дядо – през 1974 г. се ражда дъщерята на Нанси – Анджела Дженифър (известна с псевдонима AJ). Синатра има още двама внуци – другата дъщеря на Нанси – Аманда, и сина на Франк – Майкъл.

През 1963 г. и 1975 г. води церемониите по връчването на наградите „Оскар“.

Резултат с изображение за frank sinatra oscars 1963

През 1989 г. на неговото име е наречен астероид – Sinatra 7934.

За първи път родният град на Франк Синатра отбелязва Деня на Синатра на 30 октомври 1947 г. Тогава по улиците на Хоубоукън се стичат над 20 000 души. Традицията е запазена и до днес.

Франк Синатра умира от сърдечен удар на 14 май 1998 г., когато е на 82 години. В почит към него по кулата на „Капитол рекърдс“ е спуснат черен траурен флаг, светлините по главната улица в Лас Вегас са приглушени, а небостъргачът „Емпайър стейт билдинг“ в Ню Йорк е облян в синя светлина в памет на Старите сини очи, както още наричат Синатра. Оттогава насам на всяко посрещане на Новата година на „Таймс скуеър“ в Ню Йорк събралото се множество слуша неговото изпълнение на (Theme from) New York, New York. Песента неизменно озвучава залата на всеки домакински мач на „Ню Йорк янкис“.

Заглавна снимка: Lifetime UK

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Цветница е!

Днес православните християни отбелязват деня, в който Спасителят е посрещнат в Йерусалим с маслинови клонки и цветя. Празникът винаги е в неделята след Лазаровден, една...

Ралф Уолдо Емерсън: Завистта е невежество, подражанието е самоубийство

Емерсън е основоположник на движението трансцедентализъм, чиято идея е, че светът е нещо много повече от това, което човек вижда и възприема. Един от...

Коя е Елиза от музикалното произведение на Бетовен?

Лудвиг ван Бетовен е немски класически композитор, представител на Виенската школа, важна фигура в преходния период между класицизма и романтизма. Смятан за един от...

Лазаровден – един от най-хубавите народни обичаи

Лазаровден е един от най-хубавите народни обичаи. На този ден църквата чества възкръсването на Лазар. Според Библията действията на Исус около гроба на мъртвия...

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....