ЛАНА ДЕЛ РЕЙ ~ Обичам ръцете на любовта (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Изпълнителката днес празнува рожден ден, навършва 32

Лана Дел Рей не спира да приковава вниманието върху себе си. Лицето ѝ не слиза от кориците на списанията, а албумите ѝ се купуват повече от добре.

Ражда се с името Елизабет Уулридж Грант на 21 юни 1985 г. в Ню Йорк, САЩ. Кариерата ѝ започва на 18-годишна възраст като клубна певица в Ню Йорк. Първия си договор със звукозаписната компания 5 Points Records подписва, когато е на 20 години. Те издават първия ѝ албум Lana Del Rey a.k.a. Lizzy Grant през януари 2010 г.

Резултат с изображение за Lana Del Rey

През юни 2011 г. издава дебюта на хита Video Games, а през август сама създава видеото към него, и го публикува в YouTube, като го заснема, режисира и продуцира сама. След като песента и видеото стават интернет хит с повече от 48 милиона гледания, през януари 2012 г. излиза вторият ѝ хит, Born to Die, който с времето набира още по-голяма популярност от предходния ѝ сингъл. Албумът влиза в европейски класации, като някои от песните стават хитове. Третият албум EP, Paradise, излиза като част от колекция и луксозно deluxe издание, включващо Born to Die и Born To Die The Paradise Edition.

Резултат с изображение за Lana Del Rey

Преди да започне да пее за продуцентски компании, Лана сама подсигурява продуцирането на своето творчество. Сред личностите, които оказват влияние върху музикалния вкус на Елизабет, са Елвис Пресли, Джанис Джоплин, Еминем и Бритни Спиърс. През 2012 г. Дел Рей е лице на модната марка и линия H&M и марката автомобили „Ягуар“. Сингълът „Young & Beautiful“ участва като саундтрак във филма „Великият Гетсби“, който е римейк на оригиналната филмова лента.

Резултат с изображение за Lana Del Rey

Критиците обвиняват Лана Дел Рей като единствената певица, пренаписала историята си. Макар че Лана е дъщеря на богат благородник, тя едва свързвала двата края, преди да подпише първия си договор. Налагало ѝ се да работи като клубна певица в Ню Йорк. Относно първия ѝ албум Lizzy Grant a.k.a. Lana Del Rey критиците смятат, че бива записан в собствено звукозаписно студио на въпросния ѝ богат баща-благородник, който се е опитвал да я промотира и изстреля на върха, но безуспешно. Лана отрича тези слухове категорично.

Резултат с изображение за Lana Del Rey

Ето какво споделя Лана за живота, любовта и кариерата си:

„Чувствам се свързана и с двете емоции – агресия и мекота. Харесва ми луксозният звук от думата „ултра“ и звукът от думата „насилие“ (на английски език „violence“) заедно. Харесва ми, че двата свята могат да живеят заедно“ – споделя тя за музиката си.

„Харесва ми физическа любов. Обичам ръцете на любовта. Как мога да го кажа, без да се забъркам в прекалено много проблеми? Харесва ми осезаемата и страстна любов. За мен, ако тя не е физическа, не ме интересува“.

За удоволствията, заради които изпитва вина: „Е, пушенето е едно от тях. Захар, кафе. Трябва да имам 13 чаши на ден. Срамно е за последствията върху здравето ми, защото много велики неща се случват с чаша кафе и цигара. Много страхотни песни са написани“.

За смисъла на нейната песен „Fucked My Way Up to the Top“: „Това е коментар като: „Знам какво си мислиш за мен“ и аз намеквам за това. Знаете, аз съм спала с много мъже в индустрията, но никой от тях не ми помогна да получа своите сделки. Което е досадно“.

За бившата си тригодишна връзка: „Определено разрушена заради тона на депресията и несигурността. Сега това са просто несъстоятелни отношения, невъзможни заради моята емоционална нестабилност… Понякога хората пишат най-добре, когато са прецакани. А аз съм малко прецакана. Целият този опит ме прецака“.

За критиците: „Хубавото на това да получаваш толкова много критики е, че буквално не ти пука. По мое мнение музиката винаги е хубава. Това, което очаквам сега от моята кариера, е музиката да бъде страхотна, а реакцията да бъде лоша“.

За това защо музиката ѝ не трябва да бъде определяна като поп: „Ако някой си е мислел, че тя трябва да бъде категоризирана като попмузика, това е първата грешка. Тя не е направена, за да бъде популярна. Беше по-скоро психологическо музикално начинание. Не създавам забавни стих-припев-куплет-припев песни. Разнищвах моята история чрез музика. Хората бяха объркани защо стоя на сцената и просто пея, а не правя шоу. За мен шоуто е просто насочване и емоционална реакция чрез интонация, ритъм, начин на изразяване. Това е доста по-различно от това, което е популярно, така че си мисля, че много смятат, че аз не трябва да бъда популярна“.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Моя любов

МОЯ ЛЮБОВ Заради очите ти си струва да отмина всяка лоша дума с мълчание, моя любов. Заради косите ти си струва са заспивам сам и да сънувам узряла ръж, моя...

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завръща за месец в Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на град Панагюрище отново ще могат давидят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от...

Бърнард Шоу: Опасно е да си искрен, освен ако не си и глупав

Джордж Бърнард Шоу е британски драматург, писател, пътешественик, есеист и театрален критик, носител на Нобелова награда за литература (1925). Ирландец по своя произход, той...

Единственото място, където оптимизмът процъфтява, е лудницата!

Най-удивителното е какви умни мисли изказват хората, когато говорят за глупостта на другите. Че това е така, се убеждаваме от Боб Фенстър и неговата...

Краят на невинността

"Cветът се променяше, невинността си бе отишла, добродетелите също. Върху ръждясващия свят бе плъзнала тревога: какво ли не бе изгубено - и добрите обноски,...