ФРЕД АСТЕР | Единият от седемте отхвърлени, преди да срещнат славата

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Човекът, който винаги пееше под дъжда, напуска света на живите преди 33 години

Пътят до успеха не винаги е лесен. Обикновено той е изпълнен с разочарования, неуспехи и отхвърляния. Важното в случая обаче е никога да не се предаваме – точно както са направили и тези 7 личности.

 

The Hungarian Immigrant Who Funded Walt Disney

 

Уолт Дисни

Първоначално е искал да работи като карикатурист в Kansas City Star. Вестникът обаче го отхвърля с твърдението, че нямал „достатъчно въображение и добри идеи“. Впоследствие Уолт Дисни печели 22 Оскара и отваря 2 увеселителни парка. По ирония на съдбата – години по-късно Kansas City Star става собственост на Дисни.

Резултат с изображение за oprah winfrey

Опра Уинфри

Първоначално е била репортер в телевизия в Балтимор. Но я уволнили през 1977 г. под претекста, че инвестира „твърде много емоции“ в историите, за които разказва. Днес състоянието ѝ е оценено на 3 млрд. долара.

Steven Spielberg: Películas, biografía y listas en MUBI

Стивън Спилбърг

Спилбърг винаги е мечтаел да постъпи в Школата по кинематографично изкуство при Университета на Южна Калифорния. Но така и не успява. Първият път не му стигнал бал, а вторият – комисията го определила като „твърде бездарен“. Днес същата тази школа разполага със сграда, кръстена на прословутия режисьор.

Резултат с изображение за joanne rowling

Джоан Роулинг

Когато започва да пише „Хари Потър“, Роулинг е преживявала изключително тежък период – развод, постоянна липса на пари и няколко уволнения (защото постоянно пише на компютъра си неща, които нямат общо със служебните ѝ задължения). Преди да получи съгласието на Bloomsbury Publishing, агентът на Роулинг е трябвало да предложи ръкописа за момчето-вълшебник на 12 издателства. През 2004 г. тя става първата писателка милиардерка.

Резултат с изображение за doctor seuss

Д-р Сюс

Първата му книга е отхвърлена от 27 издатели. Днес неговите книги са продадени в над 600 млн. копия.

Резултат с изображение за lady gaga

Лейди Гага

Първата звукозаписна компания, за която работи, се отказва от нея само след 3 месеца. Днес Лейди Гага е носителка на 6 награди Грами. Нейното състояние е оценено на 59 млн. долара.

Fred Astaire: Gentleman of Style

Фред Астер

„Не може да пее. Не може да играе. Леко оплешивяващ. Умее малко да танцува“. Това са отзивите, които Астер получава на едно от първите си прослушвания. Днес той е определян като петата най-велика звезда от мъжки пол от класическата епоха на Холивуд.

Фред Астер се ражда на 10 май 1899 г., за да се превърне в най-великия танцьор сред кинозвездите и най-голямата звезда сред танцьорите.

Фамилното му име Астер всъщност е псевдоним, използван от Фред и неговата сестра Адел за техните участия във водевил още през 1905 г. Семейна легенда го свързва с някакъв техен чичо, когото наричали Л’Астер. Истинската фамилия на знаменития танцьор и актьор е Аустерлиц. Произхожда от фамилия на емигранти от Австрия.

Мнозина навярно си спомнят великолепния филм на Фелини „Джинджър и Фред“, но едва ли са чак толкова много онези, които знаят, че реалните прототипи на образите, пресъздадени на екрана от Марчело Мастрояни и Джулиета Мазина са превъзходните танцьори Фред Астер и Джинджър Роджърс.

Двамата са най-прочутата танцова двойка в американското кино през 30-те години на миналия век. Те нямат равни на себе си и през следващите десетилетия от историята на киното.  Водещият в дуета винаги е Астер, макар партньорката му да не отстъпва на неговия гений.

Медиите раздухват слуха, че двамата не можели да се търпят. Джинджър винаги го е отричала, но все пак така и не споделя нищо за личните си отношения с Фред.

След филма „Полет до Рио“ звездната двойка жъне успехи и с филми като „Цилиндър“ (1935), „Времето на суинга“ (1936), „Ще танцуваме ли?“ (1937), „Историята на Върнън и Айрин Касъл“ (1939).

През 1959 г. Фред Астер публикува мемоарите си „Стъпки във времето“. В книгата той пише за „своята философия на танца“:„Що се отнася до еволюцията на танца, неговата история и философия, то по този въпрос аз не зная повече, отколкото за кинескопа, който произвежда един образ, т.е. всъщност абсолютно нищо. Нямам никакво желание да доказвам на когото и да било какво може да бъде танцът. Аз никога не съм използвал танца като отричане или като средство да се изразя. Аз танцувам – това е всичко.“

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Моя любов

МОЯ ЛЮБОВ Заради очите ти си струва да отмина всяка лоша дума с мълчание, моя любов. Заради косите ти си струва са заспивам сам и да сънувам узряла ръж, моя...

Оригиналът на Панагюрското златно съкровище се завръща за месец в Панагюрище

От 9 август до 10 септември всички жители и гости на град Панагюрище отново ще могат давидят оригинала на Панагюрското златно съкровище, съобщиха от...

Бърнард Шоу: Опасно е да си искрен, освен ако не си и глупав

Джордж Бърнард Шоу е британски драматург, писател, пътешественик, есеист и театрален критик, носител на Нобелова награда за литература (1925). Ирландец по своя произход, той...

Единственото място, където оптимизмът процъфтява, е лудницата!

Най-удивителното е какви умни мисли изказват хората, когато говорят за глупостта на другите. Че това е така, се убеждаваме от Боб Фенстър и неговата...

Краят на невинността

"Cветът се променяше, невинността си бе отишла, добродетелите също. Върху ръждясващия свят бе плъзнала тревога: какво ли не бе изгубено - и добрите обноски,...