Моята любов е опасна. Но кой иска безопасна любов? ~ Фреди МЕРКЮРИ (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Откровенията на една голяма звезда

Иконата на рока Фреди Меркюри се ражда на 5 септември 1946 г. на остров Занзибар. От 7-годишен свири на пиано, рисува, занимава се с различни спортове. Когато е на 8, семейството се премества в Англия и Фреди постъпва в художествено училище. Един от най-важните моменти в живота му е запознанството с фронтмена на групата Smile, която по-късно преименуват на Queen. 1972 г. излиза първият им албум и началото на легендата е поставено. Първата британско-азиатска рок звезда, както някои го наричат, без съмнение е една от иконите на музиката на своето време. Според класация на MTV от 2005 г., Фреди е най-добрият певец за всички времена. Редакторите на „Ролинг Стоун” през 2008 г. пък го поставиха на 18-то място в класацията на 100-те най-велики рок музиканти. Гласът и талантът му си остават емблематични и до днес благодарение на песни като Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free, We Are the Champions и Breakthru.

Успехът на сцената обаче превръща личния му живот в руска рулетка и безразборните му връзки се оказват пагубни за него. Фреди Меркюри се заразява с коварната болест на 90-те СПИН. Крие от своите почитатели. Работи, докато има сили. Публично оповостява истината на 23 ноември 1991 г. и само 24 часа по-късно напуска този свят. Но легендарния му глас, сценично поведение и неговата харизма остават живи в пантеона на големите в изкуството. „Шоуто трябва да продължи!”

Ето някои известни откровения от легендарния музикант:

„Любовта е като руска рулетка. Никой не обича самия мен – всички обичат моята известност и слава.”

„Моята душа е като медал – има две страни: едната е светла, другата е тъмна”

„Съвременната живопис е точно като жените – никога няма да й се насладите, ако се опитате да я разберете.”

„О, аз не съм създаден за Рая. Не, не искам да ида в Рая. Адът е много по-добра възможност. Помислете колко интересни хора ще срещнете там долу!”

„Моята душа е оцветена като крилата на пеперудите. Вчерашните приказки ще пораснат, но никога няма да умрат. Аз мога да летя, приятели мои!”

„Моята любов е опасна. Но кой иска безопасна любов? Представете си, че бях написал песен „Моята любов е безопасна”. Никога нямаше да се продаде.”

„Ако ми е съдено да умра утре, няма да съжалявам. Направих всичко, което можах!”

„Животът е игра. Всичко зависи от теб, твоите идеи, твоите мисли. Достатъчно е да си вдигнеш задника от дивана и да вървиш напред, може и да е бавно, но към върха.”

„Можете да имате всичко в живота и при това да останете самотен. И това е най-горчивият вид самота. Успехът ми донесе световно признание и милиони лири. Но не ми даде това, от което всички се нуждаем – любов, трайни отношения.”

Заглавна снимка: JOE.ie

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Не ни учат как да обичаме

„Има само една трудност в това да бъдеш мъж. Не ни учат как да обичаме. Когато една жена ни обича, това ни сломява и...

Гледаме „Да обичаш на инат“ по БНТ в памет на Николай Волев

Режисьорът Николай Волев, създал култови български филми като  "Господин за един ден" и "Да обичаш на инат", почина при инцидент на 78 години. Българската национална...

Българско кино: „А сега накъде?“ е филм за тържеството на любовта

На днешния ден през далечната 1988 година е премиерата на филма "А сега накъде?". Режисьор е знаменитият Рангел Вълчанов. В ролите: Албена Ставрева, Ани Вълчанова,...

Артър Милър: Предателството е единствената истина, която остава до края

Той остава в историята на театъра с пиеси като „Всички мои синове”, „Смъртта на търговския пътник” и „Поглед от моста”. Носител е на „Пулицър”...

Пет дни си спомняме за писателя дипломат Ромен Гари

"Моето странстване по света е преследване на Романа на многопластовия живот." - Ромен Гари Ромен Гари е един от големите френски писатели на XX век. Роден е...