Орлин Горанов: Любовта е всичко онова, което придава смисъл на самия живот

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Джентълменът на българската музикална сцена, който ни накара да повярваме, че светът е за двама, днес празнува рожден ден 

Орлин Горанов е роден на 8 август 1957 г. в Берковица. Без съмнение той е един от най-талантливите и елегантни български поп-изпълнители през последните години. Истински джентълмен както на сцената, така и в живота. Кариерата му започва още в детска възраст, когато става част от детския хор „Бодра смяна“, за да се присъедини години по-късно към Ансамбъла на армията, където работи до 1985 г.

Роденият под знака на зодия Лъв изпълнител не се задоволява единствено с успехите, които жъне на сцената за популярна музика, затова през 1990 година завършва Музикалната академия с оперно пеене. Още като студент става солист на Пловдивската опера. Така Орлин Горанов е единственият „случай“ в българската музика – той е звезда както в развлекателната, така и в оперната музика.


В „Макбет“ на Старозагорската опера

Работил е с едни от най-предпочитаните изпълнители. Записва дуетни песни с с Камелия Тодорова, Кристина Димитрова, Нели Рангелова, а по-късно и с Мариана Попова и Тони Димитрова.

„Светът е за двама“ (по текст на Димитър Точев и музиката на Мария Нейкова) е най-известната му песен. Тя се превръща в нещо като негов запазен знак. Записът е направен през далечната 1981 година, но се слуша с удоволствие и днес от представителите на всички поколения.

Доказа, че добре се оправя и с актьорската работа. През 2009 г. се снима във филма „Мисия Лондон“, където се превъплъщава в образа на президент на Република България. По същото време става и член на Ордена на рицарите-тамплиери. От брака си със съпругата му Валя Горанова имат една прекрасна дъщеря, която носи романтичното име Жаклин.

Лауреат е на множество награди, между които Първа награда на Младежкия конкурс за забавна песен София през 1978 г. с песента „Интимно“, Първа награда на Шлагерфестивал в Дрезден (1981), Трета награда на „Интерталант“ (Прага, 1981), Голямата награда на „Златният Орфей“ (1984), Първа награда с песента „Пътища обратни“ на фестивала „Бургас и морето“.

„Хайде колкото може по-бързо да загърбим суетата, да живеем живота си хармонично и позитивно и да се обичаме! Само тогава имат смисъл усилията ни“, споделя изпълнителят.

Резултат с изображение за орлин горанов
Със съпругата си Валентина

Специално за ARTday.bg Орлин Горанов даде и блиц интервю:

Какво за теб е най-важното в живота?
Да живееш така, че всичко да е приятно, красиво, да е готино, както се казва. Да виждаш усмихнати хора, защото животът е преходен. Да създаваш, да бъдеш част от красотата, която светът ни предлага.

Колко важна е любовта?
Любовта е най-важното нещо. Всичко е любов: и музиката, и дечицата, и отношенията между хората… Любовта е всичко онова, което придава смисъл на самия живот.

Какво си пожелаваш?
Не искам да звучи като клише, но си пожелавам всички мои приятели и близки хора да бъдат живи и здрави. Когато те са добре, и аз съм добре.

Да е честит Орлин Горанов и още дълги години да ни радва с талнта си!

Димитър Янков

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Исак Башевис Сингер: За какво са дяволите, след като самият човек е такъв

Исак Башевис Сингер е автор на романи и на кратка проза, на детски книги и пиеси, на мемоари и публицистика, класик на три литератури:...

Честваме 89 години от рождението на поета Владимир Башев

Представители на Националния литературен музей ще поднесат цветя пред паметника на Владимир Башев в Борисовата градина в София. Институцията, призвана да пази литературната памет,...

Пеперудите опрашват цветята благодарение на заряд от статично електричество

Пеперудите опрашват цветята благодарение на заряд от статично електричество, който генерират, докато летят, сочат данни от проучване, цитирано от АФП. Дневните и нощните пеперуди са...

Музиканти от 12 страни ще свирят джаз в Боровец

Третият международен джаз фестивал на името на д-р Емил Илиев ще се състои от 2 до 7 август в Боровец, съобщават организаторите. По думите...

За всяко зло има два цяра: времето и мълчанието ~ Александър Дюма-баща

Алксандър Дюма-баща е  един от най-великите франски писатели-романисти. Роден е на 24 юли 1802 година. Рабoтейки в Париж, Дюма пише статии за списания и...