Фред Астер: Аз просто танцувам (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

122 години от рождението на най-великия танцьор

Фред Астер се ражда на 10 май 1899 г., за да се превърне в най-великия танцьор сред кинозвездите и най-голямата звезда сред танцьорите.

Фамилното му име Астер всъщност е псевдоним, използван от Фред и неговата сестра Адел за техните участия във водевил още през 1905 г. Семейна легенда го свързва с някакъв техен чичо, когото наричали Л’Астер. Истинската фамилия на знаменития танцьор и актьор е Аустерлиц. Произхожда от фамилия на емигранти от Австрия.

Мнозина навярно си спомнят великолепния филм на Фелини „Джинджър и Фред“, но едва ли са чак толкова много онези, които знаят, че реалните прототипи на образите, пресъздадени на екрана от Марчело Мастрояни и Джулиета Мазина са превъзходните танцьори Фред Астер и Джинджър Роджърс.

Двамата са най-прочутата танцова двойка в американското кино през 30-те години на миналия век. Те нямат равни на себе си и през следващите десетилетия от историята на киното. Водещият в дуета винаги е Астер, макар партньорката му да не отстъпва на неговия гений.

Медиите раздухват слуха, че двамата не можели да се търпят. Джинджър винаги го е отричала, но все пак така и не споделя нищо за личните си отношения с Фред.

След филма „Полет до Рио“ звездната двойка жъне успехи и с филми като „Цилиндър“ (1935), „Времето на суинга“ (1936), „Ще танцуваме ли?“ (1937), „Историята на Върнън и Айрин Касъл“ (1939).

Фред Астер споделя:

За днешните деца няма по-трудна задача от това да се научат на добри маниери, без да виждат около себе си каквато и да е следа от добри маниери.

Хората мислят, че съм се родил с шапка и фрак.

Танцът не е от леките работи.

Когато тропаш с крака от злост, по-добре научи степ.

Нищо не доказвам, когато танцувам. За мен танцът никога не е бил способ да изразя емоции, нито начин да изразя себе си. Аз просто танцувам. Мятам крака напред-назад.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Вечната любовна мъка

"С удоволствие бих ѝ звъннал, но се насилвах да не го правя. Не исках и да мисля толкова много за нея. Исках да я...

Антон Страшимиров: Разкрийте сърцата и душите си за обич!

Антон Тодоров Страшимиров е роден на 15 юни 1872 година в град Варна. От юношески години, благодарение на брат си Димитър Страшимиров, започнал да...

(Не)видимо доволни

Днес (по стар стил) е Видовден. На кого не се е случвало да бъде разочарован, наранен или пренебрегнат… Като човешки същества, освен радостта и...

Писма на любовта

“Бе го пуснал в пощенската кутия, без много да му мисли, и когато се усети, вече бе станало късно да си го вземе обратно....

В Левски започват Празниците на изкуствата „Парцалев 2024“

В Левски днес започват традиционните Празници на изкуствата "Парцалев 2024", посветени на известния български актьор Георги Парцалев. Това съобщи Любка Христова от общинската администрация. Началото...