Под дъжд и гръмотевици “Депеш мод” изнесоха концерт пред 45 000 фенове в Букурещ

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Събитието се проведе на стадион “Арена Национала”

„Депеш мод” изнесоха концерт в Букурещ снощи (26 юли) пред 45 000 души. Те бяха подгряти от британската трип хоп група от Лондон – „Hælos“.

Събитието, организирано от Emagic и Live Nation, се проведе на стадион “Арена Национала” и е част от световното турне на Дейв Геън и Мартин Гор, кръстено на новия им, 15-и студиен албум “Memento Mori”, издаден през пролетта на тази година.

Много от феновете, включително такива от България и Унгария, се събраха пред стадиона още в 12 ч. на обяд, въпреки жегата, облечени с тениски с любимата си група и припяваха някои от най-известните й песни.

Дългоочакваният момент настъпи около 20:50, когато членовете на британската група излязоха на сцената под аплодисментите и радостните възгласи на публиката. Дейв Геън се появи елегатно облечен със сребристо сако, черна риза и бели токчета.

Песента „My Cosmos is Mine“, първата от 15-ия студиен албум “Memento Mori”, откри четвъртия концерт на “Депеш мод” в Румъния, последвана от последния издаден сингъл “Wagging Tongue” от същия албум.

Фронтменът на групата обикаляше сцената с характерните си танцови движения, а феновете изригнаха, когато се обърна към тях с думите “Добре ли сте, Букурещ? Радвам се да ви видя. Благодаря Ви” и запя “Walking in my shoes”.

По време на песента “Enjoy the Silence” всички светлини на мобилните телефони на публиката на стадиона бяха включени и Дейв Геън оставяше феновете да изричат куплетите вместо него. 45 000 души запяха в един глас: „Думите са много излишни. Могат само да навредят” (’Words are very unnecessary. They can only do harm’’).

Най-емоционалният момент беше, когато “Депеш мод” започнаха да пеят “World in My Eyes”, посветена на покойния Анди Флечър, а черно-бели кадри се прожектираха на екраните на сцената.

Въпреки проливния дъжд, феновете останаха на стадиона до края на концерта, който продължи около два часа и 40 чинути, а гръмотевицитие само засилиха ентусиазма им, особено след като Мартин Гор излезе да танцува под дъжда на парчето „I Feel You“.

Вечерта завърши с “Personal Jesus”, една от най-известните песни на “Депеш мод”, белязала юношеството и младостта на много от присъстващите на стадион “Арена Национала”.

Групата “Депеш Мод“ е основана в град Базилдън през 1980 г. Наименувана е на френското модно списание “Dépêche mode”. Нейният стил отначало е ню уейв с елементи на ню романтик, а през 1990-те години са окачествявани като алтернативна рок група. “Депеш мод” са свирили пред над 35 милиона фенове по целия свят и са продали над 100 милиона записи. В интервю преди години солистът Дейв Геън споделя, че от цялата история на техните турнета Румъния заема специално място в душата му.

Източник: БТА; Снимка: Даниел Роберт Дину

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Петко БОЧАРОВ: България в цялата си история е страдала от идиоти

Петко Бочаров бе най-възрастният действащ журналист в България. Той самият се определяше като човека, преживял три Българии. Роден е на 19 февруари 1919 година в...

Демокрацията, свободата и културата са главното за интелигенцията ~ Михаил Горбачов

Михаил Горбачов се ражда на днешния 2 март през 1931 година. По-зрелите от нас помнят времето на неговата „перестройката“ и надеждата за промяна, която...

Да имаш виновник под ръка

"Разбира се, да имаш виновник под ръка, някого, към когото да насочиш силата на гнева си, е отворената врата, възможност временно да избягаш от...

Умен е този отговор, който прекратява въпроса ~ Елиас Канети

Елиас Канети – австрийски писател и драматург, е носител на Нобелова награда за литература през 1981 г. С нея той е удостоен за спомените...

Как Анна Линеа от Уисконсин написа книга за Баба Марта

Първи март е един от най-тачените български празници, както от малки, така и от големи. С него се поставя символичното начало на пролетта, с...