Любимите певци от Il VOLO идват с новата си програма AD ASTRA

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Гласовете им са познати по цял свят и аплодирани от милионни аудитории на четирите континента. Те разнасят красотата на италианското belcanto и още като деца са излизали на сцена с най-големите звезди на световната музика. Многократно разпродават най-големите зали в света.

Любимци са на българската публика с три напълно разпродадени концерта в Античен театър в Пловдив, в зала Арена „Армеец” и концертите им във Варна. Всеки път възторжено посрещани от аудиторията заради взривяващата емоция на техните великолепни гласове и харизматично присъствие на сцената.

Този път IL VOLO идват в България, за да представят новия си албум AD ASTRA, част от световното им турне. Концертът им ще бъде на 2 ноември 2024г., в зала 1 на НДК.

Любимите певци от Il VOLO идват с новата си програма AD ASTRA

AD ASTRA е първият албум на триото с изцяло нови авторски песни /с изключение на Who Wants to Live Forever/. Той излезе в края на март, след тяхното участие в 74-ото издание на конкурса Санремо с песента им Capolavoro, отбелязваща кулминацията на тяхната 15-годишна кариера.

AD ASTRA е истински шедьовър, съчетал трите различни и допълващи се личности на Джанлука Джинобле, Пиеро Бароне и Иняцио Боскето. Това е уникален звукозаписен проект, създаден от едни от най-известните автори на музика и подуценти в момента  – парчета, които чертаят мост между миналото и настоящето с поглед към бъдещето.

Програмата им ще включва също и класически знаменити парчета от 15-годишния им репертоар, емблеми на италианската музика, но и техни солови изпълнения от световната музикална съкровищница, с които тримата музиканти показват поотделно индивидуалността си и личните си музикални предпочитания.

Невероятноте им гласове са открити още на 15 години на песенен конкурс и оттогава не спира зашеметяваща кариера на трите момчета от малки градчета в Сицилия и Абруцо. Наричани са наследници на тримата тенори и са пяли в най-големите концертни зали от Европа до Америка, Япония, Австралия и Латинска Америка. Притежават множество златни и платинени албуми, две номинации за Латино Грами и милиони почитатели по цял свят.

През 2015г. грабват голямата награда на Санремо с емблематичната Grande Amore, с която печелят вота на публиката и в Евровизия 2015 г. Техни ментори са тримата тенори, в чиято чест и подкрепа издават албума си Notte Magica – A Tribute  to the Tree Tenors с участието на Пласидо Доминго.

Следват албумите Musica, 10 Years в чест на зашеметяващата им кариера. Пълнят многократно Arena di Verona, Royal Albert Hall, Radio City Music Hall в Ню Йорк. През 2022г. създават проекта в чест на големия италиански композитор Енио Мориконе и албума Il Volo Sings Morricone – поклон пред филмовата музика, любима на много поколения, с който гостуваха и в България.

През април тази година в три разпродадени концерта в Arena di Verona под надслова Tutti per Uno Il VOLO си партнираха на сцената с едни от най-известните артисти от италианската музикална сцена. А с голям концерт в Рим на Термите на Каракала в началото на юни дадоха старт на световното си турне AD ASTRA.

Концертът на IL VOLO ще бъде на 2 ноември 2024, в зала 1 на НДК. Билети – в системата на Eventim, в масова продажба влизат от 12 юни.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Искам да му лазя по нервите, да ме ревнува, да ме прегръща…

Иска ми се да върна времето, да сбъдна сънищата, да го слушам как говори по телефона. Да му приготвям ужасна вечеря, да поръчвам тайно...

Чеслав Милош: Успокойте се. И добрите ви дела ще бъдат изгубени в забрава…

Чеслав Милош се ражда на днешната дата, 30 юни, през 1911 година. Той е полски писател, преводач и критик от световна величина. Удостоен с...

Женско сърце лесно се топли ~ Николай Хайтов

Сборникът „Диви разкази“ достига огромен за размерите на България тираж и досега има десетки издания както у нас, така и по света. Творчеството на Николай...

Мълчание насред любовта

"- Просто знам – каза тя и стисна ръката ми по-силно, докато изминахме в мълчание няколко пътеки. – Разбирам ги аз тези неща и...

Джакомо Леопарди: Доброто лекарство против душевна скръб е времето

Джакомо Леопарди е италиански поет-романтик, философ-моралист. Идва на белия свят на 29 юни през 1798 г. в градчето Реканати, Мачерата, в аристократично католическо семейство....