Внезапно ни напусна актьорът Николай Станчев

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Това се случва ден, след като навърши 60 години

Актьорът Николай Станчев почина внезапно. Това съобщиха негови близки и приятели в социалните мрежи. Това стана ден, след като навърши 60 години.

„Последно сбогом за Николай Станчев, актьор и приятел! Поклон и аплодисменти!“, написа в профила си във Фейсбук Игор Марковски.

На страницата на Николай Станчев във Фейсбук се редуват пожелания за рождения му ден и жалейки.

Николай Станчев е роден на 1 август 1961 в Пловдив. Завършва ВИТИЗ през 1984г. в класа на проф. Гриша Островски. От 1984 до 1987 г. играе по разпределение в МДТ „К. Кисимов“ – В. Търново, а в периода 1987-1991 е актьор в Драматичен театър – Пловдив.

От 1991 е актьор на свободна практика. В периода от 1991 до 1994 г. играе в частната трупа на Малък градски театър – Пловдив.

През 1994 г. получава покана от частната трупа на театър „Аврил“ в Париж. Завръща се в България през 1996 г. и за известно време прекратява актьорската си кариера.

Завръща се като гост актьор в пловдивския драматичен театър през 2008 в постановката „Изстрели по никое време“ от Дж. Мун, реж. Красимир Ранков.

Следват „Очаквайки Годо“ от С. Бекет, реж. Г. Михалков, „Антракт“ от Александър Мардан, реж. Иван Урумов и „Боряна“ Й. Йовков, реж Красимир Ранков. В киното е снимал в множество български и чужди продукции, между които „Нощем с белите коне“, „Денят на Владетелите“, „Очите плачат различно“, „Чуждия син“, “ Трите златни лъвчета“, “ Последния владетел на Балканите“, „Далеч от брега“ и други.

Участвал е сериалите „Седем часа разлика“, „Стъклен дом“, „Фамилията“, “ Под прикритие“ и „Ягодова луна“.

Поклон!

Снимка: bTV

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Имай вяра! Върви напред! ~ Томас Едисън

Във времето, в което живеем, ние приемаме електричеството за даденост. Само сто години са изминали обаче от времето, когато хората започват да го използват....

Не ни учат как да обичаме

„Има само една трудност в това да бъдеш мъж. Не ни учат как да обичаме. Когато една жена ни обича, това ни сломява и...

Гледаме „Да обичаш на инат“ по БНТ в памет на Николай Волев

Режисьорът Николай Волев, създал култови български филми като  "Господин за един ден" и "Да обичаш на инат", почина при инцидент на 78 години. Българската национална...

Българско кино: „А сега накъде?“ е филм за тържеството на любовта

На днешния ден през далечната 1988 година е премиерата на филма "А сега накъде?". Режисьор е знаменитият Рангел Вълчанов. В ролите: Албена Ставрева, Ани Вълчанова,...

Артър Милър: Предателството е единствената истина, която остава до края

Той остава в историята на театъра с пиеси като „Всички мои синове”, „Смъртта на търговския пътник” и „Поглед от моста”. Носител е на „Пулицър”...