ПРИНС | Отвъд дъгата на забравата (ВИДЕО)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Повече за и от гения на музиката, който днес щеше да навърши 59

Времето лети, а пурпурният дъжд бързо отмива лошите спомени. Като този, че само преди година светът се раздели с един истински гений на музиката…

Представяме ви любопитни факти от живота на Принс, който днес щеше да навърши 59 години, според в. „Дейли мирър“:

1. Принс е бил огромен почитател на сериала „Кое е това момиче?“ със Зоуи Дешанел в главната роля и дори веднъж е писал на актрисата, за да ѝ каже, че гледа само две неща по телевизията: новините и нейния сериал. Певецът дори се появи като гост-звезда във филма през февруари 2014 г.

2. Музикантът е бил отдаден свидетел на Йехова, покръстен през 2001 г. и дори обикалял от врата на врата да проповядва. През 2003 г. жена от Минесота отворила вратата си след позвъняване и открила Принс да стои на прага ѝ.

3. През 1989 г. полу-сестрата на Принс завела дело срещу него с твърдението, че текстът на песента „U Got the Look“ е написан от нея. Съдията отсъдил в полза на певеца след дълга съдебна битка.

4. През ноември 1996 г. Принс загубва дете. Синът му умира едва седмица след раждането си от рядко генетично заболяване – Синдром на Пфайфър.

5. През 1985 г. Принс казва пред сп. „Ролинг стоун“, че преди е бил толкова беден, че е стоял пред „Мак Доналдс“ и се е „хранел“ с миризмата на бургери, защото не е могъл да си ги позволи.

6. „С интернета се свърши“, гласи изказване на звездата от 2010 г. След него той отказва да стриймва песните си в Спотифай и да ги продава в Айтюнс.

Резултат с изображение за prince

7. Принс е бил едва на няколко пресечки от мястото на убийството на Джон Ленън през декември 1980 г.

8. Певецът записва цял албум, след като среща Ким Бейсинджър и се влюбва лудо в нея. Той дори отменя турне, за да завърши албума и да я впечатли с него.

9. През 1995 г. Принс променя името си на непроизносим знак, известен още като „Символа на любовта“. По този начин той изразява протеста си срещу „Уорнър Брос“, обвинявайки ги в ниски продажби.

10. Говори се, че по това време персоналът в Пейзли парк го е наричал „пичът“.

11. Певецът отдава гъстата си коса на свиренето на китара. „Убеден съм, че цялото това електричество, което минава през тялото ми, е отговорно за липсата на косопад“, споделя звездата пред в. „Дейли мирър“.

12. Песента „Nothing compares 2 U“, която стана хит в изпълнението на Шиниъд О’Конър, е написана от Принс.

13. Той е написал също и „Manic Monday“ за „Бенгълс“.

14. Певецът е имал специална стая с религиозни книги, която е наричал „Стаята на знанието“.

Резултат с изображение за prince

15. Принс е истинското име на звездата. Той е роден на 7 юни 1958 г. и е кръстен Принс Роджърс Нелсън.

16. През 1984 г. той става вторият изпълнител след „Бийтълс“, който по едно и също време има албум, филм и песен под номер едно в САЩ.

17. Височината на Принс е едва 158 см.

18. Той е развил алтер его под името Камил. Съществуват дори слухове, че вокалите в песента „If I was your girlfriend“ от албума „Sign ‘O’ The Times“ са изпяти от Камил.

19. Принс свири на китара в песента „Like a prayer“ на Мадона, но участието му никога не е било споменавано.

20. Певецът подарява песента „Kiss“, веднага след като я написва. Скоро след това обаче си я взима обратно, защото не му допада музиката, която другата група добавя към песента.

21. Принс написва първата си песен, „Funk Machine“, когато е едва на 7 – преди повече от половин век.

22. Когато е все още член на групата „Революшън“, Принс казва, че любимото му ястие са спагетите, придружени от портокалов сок.

Резултат с изображение за prince

23. Съществува градска легенда, че певецът си е махнал ребра, за да не изпитва нужда от чужда помощ при оралната любов.

24. През живота си Принс е имал много имена и прякори: Скипър (като дете), Джейми Стар, Кристофър, Алекзандър Невърмайнд, Дъ Пърпъл Уан.

25. Звездата признава, че има „дива страна“, за която е отговорна майка му, Мати Шоу.

26. Принс е организирал игра, подобна на тази с билетите на Уили Уонка в „Чарли и шоколадовата фабрика“. През 2006 г. „Юнивърсъл“ скрива 14 лилави билети в неговия албум. Късметлиите сред почитателите му са били поканени на частен концерт в дома му.

27. По време на изпълнението си в „Сатърдей Найт Лайв“, Принс изпсува, но никой не забелязва. Това се превръща в единственото шоу, където една и съща псувня може да се чуе два пъти.

Резултат с изображение за prince

А ето какво още споделя приживе звездата от първо лице:

„Филмите са истински. Музиката е истинска. Те влияят на хората. Реални са. Миналата вечер бях свидетел на това как диджеят успя да контролира цялата зала. Дори политиците не го могат това.“

„Най-важното нещо на света е да бъдете честни пред себе си, но аз също обичам и опасността. Това е, което ѝ липсва на попмузиката днес. Няма нито вълнение, нито мистерия.“

„Твърде много свобода може да доведе до разпад на душата.“

„Имах огромно его, когато бях млад. Огромно. Но това не е толкова лошо. Защото по този начин поне имате стремежи да станете някой и нещо, гледате като големи и успешни, защото искате да сте такива.“

„Състраданието е дума за действие без граници.“

„Никое дете не е лошо от самото начало. То просто имитира атмосферата около него.“

„Силният дух превъзхожда правилата.“

„Винаги плача за любовта, никога не плача за болката.“

„След края на дъжда изгрява дъга.“

„Намирам свободата за секси. Дори не мога да си го обясня. Събуждаш се всеки ден и се чувстваш така, сякаш можеш да не правиш нищо.“

„Музиката е музика, в крайна сметка. Ако това ви кара да се чувствате добре – страхотно.“

„Любовта не е любов, докато не е минало.“

„Въпреки всичко, никой не може да диктува кой си на други хора.“

„Аз не съм жена. Аз не съм и мъж. Аз съм нещо, което никога няма да разберете.“

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Музика от любов за любовта: Имре Калман

Детството и младостта на Имре Калман (1882- 1953) са белязани от мизерията – баща му, търговец, изгубва състоянието си на борсата. Талантът на малкия...

Режисьорът Тим Бъртън сподели, че се страхува от изкуствения интелект

Режисьорът Тим Бъртън разкри по време на откриване на изложба с негови творби в Лондон, че се страхува от изкуствения интелект (ИИ), предаде Асошиейтед прес. Въображението на...

След децата цвeтята са най-красивото творение на Бог ~ Криситиан Диор

Кристиан Диор се ражда на 21 януари 1905 година в Гренвил, Франция. Родителите му били богати производители на тор и искали той да стане...

Стефка Янорова в забавна комедия за любовта, самотата и вторите шансове

"Две обиколки на парка" от Мърей Шизгал е премиерното заглавие в афиша на Театър "Българска армия" - на 24 и 25 октомври на сцена...

За всяка самота си има утре

ЗА ВСЯКА САМОТА СИ ИМА УТРЕ от Мария Лалева Понеже не обичам да мълча, усмихвам се и плаша със въпроси, не пий на екс със мойта самота. Надпивала е...