СОНЯ ЙОНЧЕВА: Чест е да пея в Зала 1 пред българска публика

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Мирослав Боршош: Фактът, че Соня е тук, е оценка за НДК

 „Когато получих покана да изнеса концерт в зала 1 на Национален дворец на културата, бях впечатлена колко заредена с положителна енергия беше тя. С колко много ентусиазъм и любов към изкуството, което правя вече толкова години. Харесвам екипа на г-н Боршош и всички хора, които работят за това събитие. Вие знаете, че аз съм много импулсивна и никога не броя нещата, не ги калкулирам, не правя планове, но когато се случи такава покана, казвам „да“ и тръгвам напред“. Това сподели Соня Йончева по повод предстоящия ѝ концерт в Зала 1 на НДК тази вечер. „За мен България винаги е била приоритет и знам, че е трудно да се организира събитие с такъв мащаб, но наистина исках да го направя и благодаря за предоставената възможност”, каза още оперната звезда.

Резултат с изображение за соня йончева

„НДК пое риска да промени представата за правене на култура и за функциониране на Двореца. Концертът на Соня и фактът, че тя е тук, е оценка за това, че в България има професионални екипи, които могат да осъществят подобен мащабен проект, макар и в рамките на много кратко време, сложен ремонт и сложна ситуация за всички нас. Но то няма никакво значение, когато си отдаден на това, което правиш. Целта ни да превърнем НДК в най-авторитетния център за култура вече е факт. Финалът на нашия сезон с концерта на Соня е доказателство за това“, каза изпълнителният директор на НДК Мирослав Боршош.

Тенорът и брат на Соня Йончева – Марин Йончев сподели, че за него е огромно щастие да бъде отново в НДК. „Трябва да знаете, че за един артист е най-хубаво да бъде у дома и да пее пред собствена публика и то репертоара на Верди – любимецът на българските зрители“.

Един от най-вълнуващите млади диригенти и съпруг на оперната дива – Доминго Хиндоян разкри какво е да дирижираш съпругата си: „Да имаш голям артист у дума не е никакъв проблем. Соня изключително добре разбира музиката и съм истински щастлив, че имам възможност да работя с нея. Уча много от нея и нейните способности“.

Резултат с изображение за соня йончева

Преди броени дни Соня Йончева покори оперния дом на великата Мария Калас и го направи като истинска звезда. Медиите в Италия гръмко отразиха  триумфалния дебют на българското сопрано в Ла Скала с ролята на Мими от операта „Бохеми“ в легендарния спектакъл на Франко Дзефирели.

Българската публика ще е първата, която ще чуе Вердиевия репертоар на Соня Йончева, с който през 2018 г. сопраното ще обиколи цяла Европа.

Събитието е част от Календара на културни събития на Столична община за 2017 година.

ARTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Днес не трябва да се отказва помощ на молещите

На 18 октомври православната църква отбелязва деня на Св. вмчца Злата Мъгленска. Тя е живяла в село Слатино. Била отвлечена от млад турчин, който бил...

Култовият „Оркестър без име“ тази вечер безплатно в кино „Одеон“ (видео)

Филмът „Оркестър без име“ ще бъде излъчен тази вечер в кино „Одеон“ като част от фестивала за българско класическо кино „24 през 2024“, съобщиха...

Имай вяра! Върви напред! ~ Томас Едисън

Във времето, в което живеем, ние приемаме електричеството за даденост. Само сто години са изминали обаче от времето, когато хората започват да го използват....

Не ни учат как да обичаме

„Има само една трудност в това да бъдеш мъж. Не ни учат как да обичаме. Когато една жена ни обича, това ни сломява и...

Гледаме „Да обичаш на инат“ по БНТ в памет на Николай Волев

Режисьорът Николай Волев, създал култови български филми като  "Господин за един ден" и "Да обичаш на инат", почина при инцидент на 78 години. Българската национална...