Ани Ленъкс няма намерение да се оттегля от музиката (видео)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Ани Ленъкс планира да набира чрез музиката си средства за благородни каузи, като не възнамерява да слага край на изпълнителската си кариера. Това съобщи певицата от „Юритмикс“ в интервю за Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Въпреки че Дейв Стюарт, неин партньор в дуото „Юритмикс“, което е част от Залата на славата на рокендрола, наскоро написа, че Ленъкс „няма да пътува повече“ и няма да участва в турнето „Sweet Dreams 40th Anniversary Tour“ тази есен, певицата обясни пред световната осведомителна агенция, че ще продължи да се изявява, особено на събития, които подкрепят каузи, за които е запалена, и ще работи по проекти с нестопанска цел.

„Не се оттеглям от нищо“, каза Ленъкс и добави: „Просто си давам почивка, защото прекарах десетилетия на път. И на 68-годишна възраст имам голям късмет, че мога да правя еднократни изяви от време на време. Но мисля, че искам да се ангажирам с истинско турне, в което имаш ангажименти за 73 дати вечер след вечер и непрекъснато си по пътищата – това е невероятно интензивно и тежко“.

Вместо това Ленъкс планира да се изявява на повече събития като „Time for Change“ – кампания за набиране на средства за многобройни организации с нестопанска цел, включително инициативата на Ротари Интернешънъл „Да сложим край на полиомиелита сега“ (End Polio Now). Тази неделя Ленъкс ще пее на сцената на Колизеума в Рим, придружена само от пиано, като част от благотворителната акция.

Алберто Чекини, член на борда на директорите на Ротари Интернешънъл и един от организаторите на събитието, заяви, че Ленъкс е била лесен избор за хедлайнер както заради музиката си, така и заради ангажимента си да сложи край на полиомиелита. Той каза, че провеждането на концерта в Италия ще подсилва посланието на нейното изпълнение.

Дженифър Джоунс, бивш президент на Ротари Интернешънъл и нов член на попечителския съвет на организацията, обяви, че тази година в света са регистрирани само седем случая на полиомиелит, което е с 99,9% по-малко от 1988 г., когато започва Глобалната инициатива за изкореняване на полиомиелита.

Ленъкс каза, че е била вдъхновена да се включи в „Да сложим край на полиомиелита сега“, защото са толкова близо до изкореняването на болестта, че иска да направи каквото може, за да помогне за тази победа. „За мен е голяма чест да бъда част от това“, каза тя.

В интервюто Ленъкс засяга и въпроса за ролята на жените в съвременния свят: „Ами аз съм жена. И съм живяла живота си като жена. Раждала съм и съм губила дете. Така че съм имала някои наистина дълбоки житейски преживявания и се идентифицирам с жените по целия свят. Описвам се като глобална феминистка, защото смятам, че овластяването на жените и момичетата трябва да бъде изцяло глобален въпрос“.

Съчетаването на музиката с благородните каузи Ани Ленъкс обяснява по следния начин: „Освен забавлението, има и аспект на желанието да се промени светът. Аз съм само един човек сред милиардите хора на планетата, но това е много сърдечен ангажимент от моя страна – да направя каквото мога“.

Снимка: Wallpaper Flare

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...