Дейвид Геън от Depeche Mode на 60!

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Вокалистът на знаковата група празнува юбилей

Роденият на 9 май 1962 г. в Епинг, Великобритания Дейв Гейн днес празнува своя 60-и рожден ден.

Вокалистът на Depeche Mode Дейвид „Дейв“ Геън е роден в Епинг, Великобритания, на 9 май 1962 г. Дейвид е само пет годишен, когато баща му напуска дома си и никога вече не се чува нищо от него.

До 1976 г. Дейв три пъти посещава юношески съд заради крадене на коли и вандализъм. Шест месеца след като напуска училището „St. Nicolas“ през юли 1978 г., Геън минава през двадесет работни места – от продаване на безалкохолни напитки до строителство. През 1979 г. Дейв подава молба за място в „Southend Art College“ и учи дизайн, надявайки се за бъдеще в модната индустрия.

През 1981 г. Винс Кларк обръща внимание върху добрите певчески възможности на Дейв и го кани да участва в група, която тогава се наричала Composition Of Sound и той се съгласява. Много скоро след това се ражда Depeche Mode, с която започва и звездната история на членовете ѝ.

Животът на Дейв върви нагоре до 1991 година, когато той се разделя с първата си дългогодишна любов – Джоан, която взима със себе си сина им Джак. През 1993 г. в Лос Анджелис Дейв се жени за Тереса Конуей. Тъмният момент в живота му идва на 28 май 1996 г., когато вокалистът приема свръх доза хероин и кокаин в хотелска стая в Лос Анджелис. Два дни след престоя си в болницата е арестуван, съдят го и получава почти 1 година в рехабилитационна клиника.

Дейв Геън успява да се възстанови и с групата записват албума „Ultra”. Това е и началото на „втория” живот на музиканта до 2009 година, когато световното турне на Depeche Mode се отменя (включително и концерта в България), тъй като Дейв Геън се изправя пред страшната диагноза рак.

Той претърпява успешна операция за премахване на злокачествен тумор от пикочния мехур, както и последващо лечение.

Специфичният вокал на Depeche Mode Дейв Геън извежда групата до световните сцени. През своята двадесетгодишна история те създават нов стил в музиката, като използват необикновени звуци в съчетание с уникална емоционалност.

Музиката, която Depeche Mode правят, е хомогенна смесица от мрачни електронни звукови картини, синтезаторен бас, компютърно обработени китари, тъмни и малко объркани текстове и гласът на Дейв.

Може да бъде изображение с 1 човек

Освен като част от Depeche Mode Дейв работи и по няколко самостоятелни проекта. Първият носи заглавието „Pаper Monsters“, излиза на 3 юни 2003 година и съдържа песни, написани от самия него.

В началото на 2004 година излиза и „Live Monsters – DVD“ с концертни изпълнения на парчетата от „Pаper Monsters“ и някои от познатите хитове на Depeche Mode.

Проект номер 3 носи заглавието „Hourglass“ и излиза през 2007 година.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Пеперудите опрашват цветята благодарение на заряд от статично електричество

Пеперудите опрашват цветята благодарение на заряд от статично електричество, който генерират, докато летят, сочат данни от проучване, цитирано от АФП. Дневните и нощните пеперуди са...

Музиканти от 12 страни ще свирят джаз в Боровец

Третият международен джаз фестивал на името на д-р Емил Илиев ще се състои от 2 до 7 август в Боровец, съобщават организаторите. По думите...

За всяко зло има два цяра: времето и мълчанието ~ Александър Дюма-баща

Алксандър Дюма-баща е  един от най-великите франски писатели-романисти. Роден е на 24 юли 1802 година. Рабoтейки в Париж, Дюма пише статии за списания и...

Прощално

ПРОЩАЛНО На жена ми Понякога ще идвам във съня ти като нечакан и неискан гостенин. Не ме оставяй ти отвън на пътя – вратите не залоствай. Ще влезна тихо. Кротко...

Краят на песента: Катя Паскалева

Последните ѝ думи, написани с големи букви, били „Мокро, дъжд...“ – малко преди да поеме дъх за последен път в Правителствена болница. Катя Паскалева се...