Джийн Симънс се завръща, но без грим и без „Кис“

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Април ще отбележи завръщането на един емблематичен музикант – Джийн Симънс от „Кис“. Вокалът и бас китарист на рок групата, която след 50 години на сцената се сбогува с публиката на прощален концерт в Ню Йорк през декември, обещава да бъде без грим за предстоящите си самостоятелни изяви.

Половин век феновете на „Кис“ бяха свикнали да виждат своите любимци с характерния черно-бял грим, покриващ лицата им, фрапантно сценично облекло и поведение. Джийн Симънс, Пол Стенли, Ерик Сингър и Томи Тайър изнесоха последния си общ концерт миналия декември в „Медисън скуеър гардън“, четири години след началото на прощалното им турне End of the Road.

Джийн Симънс

В началото на годината 74-годишният Джийн Симънс съобщи, че ще се завърне на сцената със своя „малка странична група“. Оповестявайки бъдещите си планове, рокаджията даде заявка, че не смята повече да се придържа към емблемата на „Кис“ – драматичния грим.

„Джийн Симънс бенд“ ще бъде хедлайнер на фестивали в Европа и Южна Америка през пролетта и лятото, като първата спирка по пътя ще бъде второто издание на Summer Breeze в Бразилия на 26 април. На сайта си бразилският рок фестивал обяви, че Симънс и групата му ще бъдат изненадата на проявата. В Европа те ще имат концерти във Финландия, Швеция, Германия, Нидерландия, Люксембург, Белгия.

И, по думите на фронтмена, „няма да има повече грим“. Рокаджията обаче не обелва и дума дали феновете ще видят отново прочутия му изплезен език.

Джийн Симънс, роден под името Хаим Виц в Израел, за последно е имал самостоятелни изяви през 2018 г. Този път той ще бъде в компанията на китаристите Брент Уудс и Зак Троун и на барабаниста Брайън Тичи. Формацията все още няма планирани изяви в САЩ.

Що се отнася до „Кис“, след като се оттеглиха от сцената те изненадаха феновете със свои дигитални версии, създадени от екипите, стоящи зад доходоносния холограмен спектакъл ABBA Voyage. Рокаджиите обявиха, че аватарите възвестяват началото на „нова ера“, а Симънс поясни, че в проекта са вкарани милиони долари. Във видеоклип, публикуван онлайн след последния им концерт, той сподели: „Можем да бъдем завинаги млади и завинаги емблематични, отивайки на места, за които никога преди не сме мечтали. Ако си мислите, че ще се отървете от нас, това няма да се случи“.

Групата все още не е потвърдила точните си планове за аватарите, като се очаква тази „нова ера“ да настъпи през 2027 г., но по думите на Пол Стенли това, което предстои, е „много вълнуващо“.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Познатият непознат Уилям Шекспир

По данни на английската църква Уилям Шекспир е роден на 23 април 1564 г. и умира на същата дата през 1616 г. на 52-годишна...

Прочутият Деклан Донелан поставя „Медея“ в Народния театър

През месец май в Народния театър „Иван Вазов“ ще започнат репетиции за спектакъла „Медея“ по Еврипид на световноизвестния театрален режисьор Деклан Донелан. Преди повече от тридесет години заедно със сценографа Ник...

С поредицата си „Баща и син“ български фотограф спечели световна награда

Българинът Валерий Пощаров спечели голяма международна награда за фотография с поредицата си "Баща и син". Той е отличен с 1-вото място в категория "Портрет" от Sony...

Почина режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева

Тази нощ е починала режисьорката Мариана Евстатиева-Биолчева. За кончината ѝ съобщи нейният съпруг проф. Боян Биолчев. Опелото ще се състои в събота в храма "Св.Седмочисленици"...

Мигел де Сервантес: Любовта може да бъде надмината само от летенето

На днешния ден, 23 април, през 1616 година видимия свят напускат трима велики автори – Сервантес, Шекспир и Де ла Вега. Съвпадение или не,...