„Фантомът на операта” пристигна с най-големия карго самолет в света (видео)

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Боинг 747 Freighter – най-големият карго самолет в света, транспортира до София сценографията на бродуейския мюзикъл „Фантомът на операта”. Той пренесе стотици тонове товар с декори, техника, реквизит на една от най-мащабните продукции, гостували някога у нас. „Фантомът на операта” ще има внушителните 14 представления в рамките на 10 дни от 11 до 21 април в зала 1 на НДК, припомнят организаторите на гастрола от BG Sound Stage Management.

Огромните конструкции, машини, декори, реквизит и костюми, натоварени в 15 тира, пътуваха по суша, след това по вода и накрая по въздух с мощния Боинг 747, за да стигнат до българската столица.

Пищната сцена, пресъдаваща интериора и фасадата на Парижката опера, се строи в продължение на пет дни от близо 100 технически работници. Актьорите и съставът от повече от 130 души пристигат един по един, за да разкажат прочутата история, написана от Виктор Юго, превърната в музика от Андрю Лойд Уебър и оставаща в продължение на 36 години по световните сцени.

Във всяко представление участват над 130 души – актьори, белетисти, музиканти от оркестъра и технически екип. Участниците сменят над 230 костюма, изработени от най-скъпи материи, везани с мъниста и декоративни елементи, шити и бродирани на ръка. За подготовката на всяко едно от представленията в продължение на 14 дни ще се грижат над 150 души – чуждестранен и български екип от техници, осветители, гардеробиери, гримьори и др. В постановката има 22 смени на сцени, използват се 281 свещи, 250 килограма сух лед и 10 машини за мъгла и дим.

За завесите са използвани 2230 метра плат, 900 от които – специално обагрени. Ресните с пискюлите са с обща дължина 226 метра. Те са съставени от 250 килограма боядисана вълна, в която са вплетени 5000 дървени мъниста, внесени от Индия. Спускащата се завеса в пето действие е изработена от 2000 ръчно бродирани рози. Сред декорите емблематичен остава огромният полилей на Парижката опера, който българските зрители ще видят и в представленията в НДК.

Що се отнася до гардероба, „Фантомът на операта” се смята за най-естетически изпипаната и визуално разкошна постановка на Бродуей. Именно заради костюмите тя е удостоена с предстижната театрална награда „Тони”.

В образа на Фантома ще влезе британският актьор и композитор Надим Нааман, завършил Кралската музикална академия в Лондон, който играе ролята вече 17 години. В неговата възлюбена Кристин ще се превъплъти британката Хариет Джоунс, направила дебюта си на Уест Енд в Нer Majesty’s Theatre именно в ролята на Кристин Дайе от „Фантомът на операта”. В другите роли ще видим португалката Лара Мартинс (Карлота), Валери Кутко (Мадам Жири), Дъги Картър (Раул).

„Фантомът на операта” идва в София по споразумение с Really Useful Group – компанията на Андрю Лойд Уебър, която продуцира и популяризира неговата музика по цял свят, включително едни от най-успешните и най-дълго играни мюзикъли като „Котките”, „Исус Христос Суперзвезда”, „Евита”, Sunset Boulevard. Организатори са Brоadway Entertaiment Group и BG Sound Stage.

Последни билети за спектаклите само в ценови категории 100 и 200 лв. все още са в продажба в системата на Ивентим (за последните дати са останали налични и малък брой билети от 80 лв.).

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...

Оскар Уайлд: Грешката ми бе в това, че се разделях с теб твърде често…

На днешната дата, 25 май, през 1895 г. писателят Оскар Уайлд е осъден от лондонския съд на две години каторжен труд за „крайно непристойно...