Il Volo: Винаги ще се връщаме в България

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Тримата италианци идват след месец с големите си концерти в чест на Енио Мориконе

„Никога няма да забравим концерта ни в Пловдив миналото лято. Не очаквахме, че публиката ще ни посрещне по този великолепен начин. Не чувахме гласовете си от аплодисментите.”, разказват музикантите за последното си гостуване в България в интервю за bTV. „Затова и когато планираме турне, казваме на мениджърите ни винаги да включват България. Трябва да отидем в България, защото те ни обичат и ние ги обичаме”, казва Пиеро Бароне.

„В случая с България, това, което ни свързва, не са само цветовете на знамената, но и двата народа сме много сърдечни хора”, допълва Джанлука Джинобле.

Остава месец до големите концерти на Il Volo, посветени на музиката на Енио Мориконе – на 13 и 14 юли в София, в Парк Центрър „Юнак”.

В началото на юни триото откри световното си турне с концерти в Арена ди Верона, пред 24-хилядна публика, събрала се от цял свят. След това Il Volo ще продължат през Италия, Европа, до Латинска Америка и Япония.

Няма налично описание.

Макар и последният им проект да е посветен на Енио Мориконе и неговата известна по цял свят филмова музика, само на техни концерти можем да чуем репертоар, съчетаващ Nessun Dorma, вечната Te voglio bene assaje, шедьоврите на Франк Синатра и прочутата Grande Amore. Най-разнообразни стилове, свързващи различни поколения, но обединени от уникалните им гласове и таланта им да представят италианското belcanto. „Ние пеем за любов и затова концертите ни са идеално място да доведете любимите си хора.”, казват те.

Те са вече 12 години на сцената, обиколили са световните сцени, пяли са с най-големите звезди. Мениджърът Микеле Торпедине ги открива още като деца, вижда в тях бъдещите звезди и ги събира в трио. А когато американска звукозаписна компания чува изпълнението им на “O, sole mio”, им предлага договор за 2 млн. долара и ги прави първите италиански изпълнители в историята, които имат договор директно с американски лейбъл – точно лейбълът, издал Джон Ленън, сър Елтън Джон, Guns’n’Roses.

Няма налично описание.

Техен почитател е самият папа Франциск. Притежава в личната си фонотека албумите им. А тримата хранят огромно уважение към него. „Ние сме италианци, държим папата много близо до сърцето си.”, казват те. „Докато растяхме, майките ни ни водеха на църква с цялото семейство”. Иняцио, Пиеро и Джанлука имат селфи с папата. А през 2018г. са поканени от него да пеят в Панама на XXIII среща на младежта. „Папа Франциск е много важна фигура за нас и благодарение на него младите хора са близо до църквата.”, споделят музикантите.

Иняцио Боскето е мечтал да стане ветеринар, Джанлука – архитект. Но както всички музиканти, започнали кариера като деца, на по 14 години, не са ходили в университет, а се посвещават на музиката. Винаги са на път, нямат почивни дни и техният живот е на сцената. „Когато се качваме на сцената, там е нашият свят, там е домът ни.”, казват те.

Билети за концертите „Il Volo sings Morricone” на 13 и 14 юли, в София, Парк Център „Юнак”, се продават в системата на Eventim.

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Робърт Лъдлъм: Това, което човек не си спомня, не съществува за него

Робърт Лъдлъм е продал над триста милиона копия от книгите си и това го прави един от най-печелившите съвременни автори. Автор е на близо...

Александър Солженицин: Истинската мъдрост е горчива

Мечтата му е била да умре в родината си. Така и става. Русия, която се е отказала от него, дълго време не е искала...

Ти ми даваш мъдростта да казвам „ДА“

„Да приемеш неизбежната тъга. Да се съгласиш с трагичното в съществуванието. Да не се настройваш срещу и да отричаш живота. Да спреш да го...

Йосиф Бродски: Следете вашия показалец, защото той жадува да обвинява

Йосиф Бродски се ражда на 24 май през 1940 година в Ленинград. Той е руски поет, носител на Нобелова награда за литература през 1987...

За кирилицата с любов

„Какво мислите?“, пита подканващо всеки ден социалната мрежа. Защото дори тя може да задава въпроси; да ги формулира, да ги напише и да ги...