Петък, 01 Октомври 2021 | Начинът на живот

Посланията на философа, които всички трябва да прочетем

Уил Дюран е писател, философ и историк. Мъдър човек, изпод чието перо се раждат мисли, буквално заразни за нашето съзнание.

Представяме ви съветите на автора към неговите трима внуци:

1. Започнете деня си с чистота. Поддържайте банята си в безупречно състояние.

2. Преди да напуснете стаята си сутринта, поставете всички разхвърляни дрехи в шкафа или гардероба.

3. Обличайте се спретнато; другите хора могат да съдят само по това, което виждат, докато ни опознаят добре; а техните преценки ще повлияят на нашия прогрес и щастие.

4. Влезте в живота на семейството и общността в добро настроение; обръщайте малко внимание на проблемите и много на добрата съдба.

5. Не говорете, докато друг говори. Дискутирайте, не спорете. Приемайте и признавайте каквато и да е истина, която можете да откриете в мнения, различни от вашите собствени.

6. Бъдете любезни и внимателни към всички, особено с тези, които ви противоречат.

7. Сведете до минимум четенето, слушането и гледането на материали, създадени за незрели умове. Умът се формира от това, което приема. Не бъдете кошче за отпадъци.

8. Учете нещо ново всеки ден; остарявайте, докато учите.

9. Съчетайте външна скромност с вътрешна гордост. Вашата скромност ще направи по-лесно за тези около вас да бъдат с вас и да ви понасят; вашата вътрешна гордост ще ви накара да избягвате подлостта и леността.

10. Ще разберете, че Златното правило е най-простата и най-сигурната тайна на щастието.

АRTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017