Отворете съзнанието си, станете от дивана, движете се ~ Антъни БУРДЕЙН

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

На 61 години почина една от ярките личности в нашето съвремие

„С изключителна тъга можем да потвърдим смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн. Неговата любов към великолепни приключения, нови приятели, чудесна храна и напитки и забележителните истории на света го правят уникален разказвач, талантът му никога не спира да ни учудва и ще ни липсва много. Нашите мисли и молитви са с дъщеря му и семейството в това изключително трудно време“, съобщават СиЕнЕн.

Бурдейн е бил във Франция за предстоящи епизоди на предаването си. Неговият близък приятел Ерик Рипърт, френският готвач, открива, че Бурдейн не реагира в хотелската си стая тази сутринта.

Чрез своите телевизионни предавания и книги Бурдейн изследва човешкото състояние и помага на аудиторията да мисли различно за храната, пътуването и себе си.

В кариерата си той получава почти всяка награда, която индустрията може да предложи. Наричат го „оригиналната рок звезда“ на кулинарния свят и „Елвис на лошите готвачи“.

През 1999 г. той пише статията в „Ню Йоркър“ – „Не яжте преди да прочетете това“, която се превръща в най-продаваната книга за 2000 г. Води „Антъни Бурдейн: Без резервации“ на Travel Channel, като предаването печели две награди „Еми“ и повече от десет номинации.

Приемайки наградата „Пийбоди“ през 2013 г., Бурдейн описва как се е отнася към работата си. „Ние питаме много прости въпроси:“ Какво те прави щастлив, какво ядеш, какво обичаш да готвиш? И навсякъде по света отиваме и питаме тези прости въпроси. Имахме възможността да получим някои наистина удивителни отговори.“

СиЕнЕн потвърждава, че причината за смъртта на Бурдейн е самоубийство.

Самоубийството е нарастващ проблем в САЩ. Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията публикуваха проучване, че процентът на самоубийствата се е увеличил с 25% в през последните две десетилетия в САЩ. Двадесет и пет държави отчитат повишаване на самоубийствата с повече от 30%.

Резултат с изображение за антъни бурдейн

Представяме ви 23 блестящи житейски урока от Антъни Бурдейн:

1. “Уменията могат да бъдат усвоени. Характера обаче или го имаш, или го нямаш.”

2. “Ако сте на 22, в идеална физическа форма, жадувате да се учите и да се усъвършенствате, препоръчвам ви да пътувате – колкото може по-далеч и на колкото може по-разнообразни места. Спете на пода, ако се налага. Разберете как живеят, как се хранят и готвят други хора. Учете се от тях – където и да отидете.”

3. “Не лъжете. Направили сте грешка. Признайте я и продължете напред. Само не я правете отново. Никога повече.”

4. „Какво по-мило можете да направите за някого, от това да му приготвите закуска?“

5. “Пътуванията ви променят. Докато преминавате през този живот, този свят, променяте нещата съвсем леко, оставяте диря след себе си, дори и да е малка. В замяна, животът – и пътуванията – оставят диря във вас. През повечето време тези дири – върху тялото или сърцето ви – са прекрасни. Често обаче те носят и болка.”

6. „Можете да научите много за някого, когато споделите едно ястие с него.“

7. “Тялото ви не е храм, а увеселителен парк. Наслаждавайте се колкото можете.”

8. “Може би това е достатъчно просветление: да знаеш, че няма финална точка на покой на разума; няма момент на самодоволна яснота. Може би мъдростта… е в осъзнаването колко малък съм, колко не-мъдър, и колко още много път имам да извървя.“

9. “Не е задължително да съм съгласен с вас, за да ви харесвам или да ви уважавам.”

10. “Добрата храна много често, дори най-често, е простата храна.”

11. “Знаем например, че има директна, обратно пропорционална връзка между честотата на семейното хранене и социалните проблеми. В прав текст, членовете на семействата, които се хранят редовно заедно, е статистически по-малко вероятно да нападат магазини за алкохол, да взривяват лаборатории за метамфетамини, да раждат наркомански деца, да се самоубиват или да снимат порно с магарета. Ако Малкият Тими просто беше хапвал повече руло „Стефани“, може би нямаше да порасне такъв, че да пълни гигантски фризери с нарязани на парчета бойскаути.”

12. „Отворете съзнанието си, станете от дивана, движете се.”

13. „Късметът не е бизнесмодел.“

14. “Има нещо прекрасно в пиенето следобед. Не твърде студена халба бира, абсолютно сами в бара – дори и в абсолютно фалшив ирландски пъб.”

15. “В графата ‘Причини, поради които напуснах последната си месторабота’, никога не назовавайте реалната причина, освен ако сте напуснали заради пари или амбиции.”

16. “Наличието на съвест много рядко е добър кариерен ход.”

17. “Начинът, по който правите омлет, разкрива характера ви.”

18. “Контекстът и паметта играят важна роля във всички страхотни ястия в живота на човека.”

19. “Добрата храна и доброто хранене са свързани с поемане на рискове.”

20. „В Русия са професионалисти в пиенето, така че без значение колко Jell-O шотове или йегери сте обърнали на колежански партита, без значение колко добри пиячи си мислите, че сте, не забравяйте, че руснаците – всеки руснак – може да пие с вас, докато не паднете под масата.”

21. “Ако погледнете някого в очите и го наречете ‘дебел, безполезен, сифилитичен куп борсучи говна’, това не означава, че не го харесвате. Това може да бъде – и често е – проява на привързаност.”

22. “Без нови идеи успехът може да се изтърка.”

23. “Мисля, че идеята, че базовите умения за готвене са нещо ценно, че способността да се храниш и да храниш умело няколко други хора трябва да се преподава на всеки млад мъж или жена като фундаментално умение, трябва да стане толкова жизненоважна за порастването, колкото е научаването как да си бършеш задника, да пресичаш сам улицата, или да се оправяш добре с парите.”

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...

8 думи, „изобретени“ от Уилям Шекспир

Шекспир е навярно най-известният писател, който някога е творил на тази земя – и определено най-играният по световните сцени. Той е роден в Статфорд,...

Анита Лус: Паметта е по-трудна за изтриване от мастилото

Знаменитата писателка, драматург и продуцент се ражда на днешния ден, 26 април, през 1889 година. Световна слава добива с романа си „Джентълмените предпочитат блондинки“....

Цигуларят Васко Василев ще свири на Айфеловата кула

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно със солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън", ще изнесе класически акустичен концерт в зала "Густав Ефел" на Айфеловата кула....