Петък, 06 Юли 2018 | Новините

Маргарита Петкова, Добромир Банев, Нона Йотова и Петър Антонов с благотворителна акция за спасяването на един човешки живот

На 13 юли, петък, от 20 ч. „Amaya Beach“ в Крайморие ще събере на една сцена Маргарита Петкова, Добромир Банев, Нона Йотова и Петър Антонов в „Абсурдни времена – СПЕКТАКЪЛЪТ!“.

Постановката е и премиера на книгата „Абсурдни времена – СПЕКТАКЪЛЪТ!“.

Любовта и съпричастието към каузата за живот на Надежда Огойска отвори душите и сърцата на стотици. Събрана бе част от необходимата сума за операция на онкологичното заболяване, но тя не е достатъчна.

Снимка на Стоян Тончев - Stoyan Tonchev.

„Здравейте!

Казвам се Надежда и съм на 35 г. Майка съм на две деца. Дъщеря, сестра, любима... С две думи - съвсем нормален човек. И като такъв имам своя съвсем реален проблем. А по-точно - тежко онкологично заболяване. Имам рак.

От този момент се страхувах. Всичко, което зависи от мен, каквото и да е то - не ме плаши. Но сега съм зависима - от чуждото благородство... Не от добротата (в нея непоколебимо вярвам), а от възможността на хората да помагат. Истински ужас е за мен да поискам от нечий хляб, за да живея... Тежи ми. Но и това имало глава да пати...

И тук следва логичният въпрос: С какво моят проблем е по-различен от вашите? С нищо, естествено! Прекрасно разбирам и до болка знам, че всички имаме казуси за решаване и мъки за изплакване. Борбата е безмилостно жестока, мили хора. За всички. Аз никога не съм се страхувала и спирала да водя битките си. Просто успехите им вече не зависят само от мен. Не мога да продължа сама. Не разполагам с необходимите ресурси. Изчерпах се. И имам нужда от помощ. От вашата помощ."

Благотворителната инициатива „Живот за Надежда“ подкрепиха:

Облатсна администрация Бургас, Община Бургас, Amaya Beach, Казино „RING”, Медицинска лаборатория “ЛИНА“, Издателство „Либра Скорп“, Комуникационна група „Имидж Едвъртайзинг“, Галерия Поморие, Информационните портали „НА БРЕГА“, „БУРГАСИНФО“ и др.

Специални благодарности за организацията на събитието на Стоян Тончев, без когото то нямаше да стане възможно в толкова кратък срок!

Събраните средства от куверти за събитието на стойност 10 лева и парите от продажбата на стихосбирката „Абсурдни времена - СПЕКТАКЪЛЪТ!“, на стойност 13 лева, ще бъдат дарени за „Живот на Надежда!“.

Изповедта на една българска майка:

СЛЕД!

Ако Господ реши да те вземе при себе си,

как да кресна: "Проклет да си, Господи!

Ти превръщаш най-грозните патенца в лебеди,

възкресяваш из мертвих с небрежно докосване,

изцеляваш прокажени и прощаваш на грешници,

и закриляш най-нищите, и наказваш търговците,

дето в твоите храмове разпродават и свещите,

и църковната утвар, и вярата, Господи!

Ти Си край и начало, и живота, и пътя,

и нали все повтаряш "Истината ви казвам",

а от Твоите думи просто днес не ме свърта,

да съм бедният Йов ли е Твоята казън...

Аз не съм героиня. И не съм богоравна.

Щом Ти даваш живот, само Ти го отнемаш.

Щом така си решил да е Твоята слава,

да е Твоята воля! Но след мене. СЛЕД мене!

Маргарита Петкова

 

Можете да преведете средства и чрез PayPal: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на следната банкова сметка:

IBAN BG77STSA93000021658416

BIC STSABGSF

Банка ДСК, Христина Огойска в полза на Надежда Огойска

„СПАСИШ ЛИ ЕДИН ЧОВЕК, СПАСЯВАШ ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО!“

Тел. за контакти: 0893882251; Линк към събитието: https://www.facebook.com/events/273022196578786/

 

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

СПОДЕЛЕТЕ

Свързани публикации (по етикет)

Насладата да знаеш

АRTday.bg е мястото, където можеш да научиш най-интересното в областта на културата, образованието и начина на живот. Заедно пътуваме към непознати светове, за да сбъднем мечтите си. Защото насладата да знаеш, е най-сигурният път към малките победи, които всеки от нас заслужава.


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017