Робърт Редфорд казва „сбогом“ на киното

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Предстоящият филм „Old Man & His Gun“ ще бъде неговата лебедова песен

Робърт Редфорд заяви, че прекратява актьорската си дейност. 81-годишният носител на „Оскар“ заяви, че предстоящият филм „Old Man & His Gun“ ще бъде неговата лебедова песен.

„Никога не казвай никога, но аз абсолютно сигурно стигнах до заключението, че това ще бъде за мен краят по отношение на актьорството и ще се пенсионирам, защото играя още от 21-годишен“, каза той за „Ентъртеймънт Уикли“.

„Казах си – е, това е достатъчно! А защо да не си тръгна с нещо, което е много оптимистично и положително?“ добави актьорът.

В „Старецът и неговото оръжие“ („Old Man & His Gun“), режисиран от Дейвид Лоуъри, калифорнийската звезда играе Форест Тъкър –известен в американската история престъпник, който е ограбвал банки и след това избягал от затвора.

Резултат с изображение за robert redford hd

„За мен това беше чудесен герой, който да играя в този момент от живота си“, каза русият изкусител, по който все още въздишат милиони жени. Престъпленията на Тъкър са продължили повече от 60 години. Редфорд вижда в това знак, защото започва своята актьорска кариера през 60-те години на миналия век. Във филма му партнира Сиси Спейсък и ще бъде пуснат в САЩ на 28 септември.

Режисьорският му дебют е през 1980 г. с филма „Обикновени хора“, който му донесе награда „Оскар“ за най-добър режисьор. Последната му засега работа като режисьор е над филма „Хората, на които държиш“, излязъл по екраните през 2012 г. Робърт Редфорд е основател на института Сънданс, който помага на независими кинодейци и провежда ежегодния филмов фестивал „Сънданс“.

Резултат с изображение за robert redford hd

Попитан дали перспективата му за пенсиониране ще се разпростре и върху режисьорската му дейност, Редфорд е лаконичен: „Ще видим за това“.

Редфорд Редфорд печели „Оскар“ през 1981 г. за най-добър режисьор на „Ordinary People“ и има редица други режисьорски изяви, сред които критикуваният „River Run Through It“ и „Quiz Show“.

Като актьор той остава най-известен с ролите си в „Butch Cassidy и Sundance Kid“, „The Sting“ и „All President’s Men“.

Редфорд основава и Института „Сънданс“ в Юта за амбициозни режисьори, а годишният му едноименен филмов фестивал е един от най-престижните в света.

Източник: Edna.bg

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...

8 думи, „изобретени“ от Уилям Шекспир

Шекспир е навярно най-известният писател, който някога е творил на тази земя – и определено най-играният по световните сцени. Той е роден в Статфорд,...

Анита Лус: Паметта е по-трудна за изтриване от мастилото

Знаменитата писателка, драматург и продуцент се ражда на днешния ден, 26 април, през 1889 година. Световна слава добива с романа си „Джентълмените предпочитат блондинки“....

Цигуларят Васко Василев ще свири на Айфеловата кула

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно със солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън", ще изнесе класически акустичен концерт в зала "Густав Ефел" на Айфеловата кула....