„Мега звяр 2: Падината“ изпревари и „Барби“, и „Опенхаймер“ в кината у нас

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Топ 10 на най-гледаните филми в България

Създаденият по втория от общо осемте романа на Стив Олтън „Мега звяр 2: Падината“ стана най-гледаният филм в миналия уикенд, когато излезе по екраните у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Продължението на филма от 2018 година, когато героят на Джейсън Стейтъм отново бореше излязло от Юрския период морско животно, е гледано от 17 929 зрители и отчита 247 688 лева от билетите им.

На втора позиция е „Опенхаймер“, който през уикенда, отбелязващ годишнина от събитието, върху което е съсредоточен филма, добавя още 16 374 зрители. Историята на човека, който ръководи проекта „Манхатън“, е гледана вече от 124 805 зрители и има 1 580 637 лева приходи от билетите им за трите седмици в кината.

Точно три седмици в кината е и третият по ред в топ 10 – фентъзи комедията „Барби“. Историята на най-популярната кукла, която трябва да преобърне в обичайния им ред събитията в „Барби свят“, след като Кен се опитва да установи мачизма, е гледана от общо 147 687 зрители и има 1 639 294 лева от билетите им.

На четвърто място е другият летен хит – „Мисията невъзможна: Пълна разплата – част I“, който е по екраните от средата на юли. Преследването, съчетано с борбата с изкуствен интелект, в което влиза дори и „Ориент експрес“, е гледано вече от 51 911 зрители и има 673 511 лева от билетите им.

Пето място е за „Привидения в къщата“, вдъхновен от едноименната атракция на „Дисниленд“. Наемането на екип от „експерти по духове“ от семейство, което купува огромно имение, пълно със сприхави духове, е проследено от 12 293 зрители и отчита 142 214 лева от билетите им за десетте дни в кината.

На шеста позиция сред най-гледаните филми е „Стихии“. Анимацията, представяща четирите природни стихии – огън, вода, земя и въздух, и проследяваща техните приключения, е гледана от 64 101 зрители и има 737 822 лева приходи.

Седмо място заема още един летен хит – „Индиана Джоунс и реликвата на съдбата“. Петият филм от поредицата за най-известния археолог, който в този има шанса да малко да се запознае на живо с битката за Сиракуза отпреди 2 000 години, е гледан от 93 165 зрители и има 1 166 167 лева за месец и половина в кината.

На осма позиция е „Говори с мен“, който е твърдо в хорър жанра. Интензивното действие, свързано с пристрастяването на група приятели да викат духове с помощта на балсамирана ръка, е вече втора седмица по екраните, като са го гледали 8 753 зрители и има 96 747 лева приходи.

Девето място заема анимацията „Алберт“, която е в кината вече четвърта седмица. Датският разказ за двама приятели, които тръгват на вълнуващо пътешествие, но се оказват замесени в обира на най-големия диамант в света, е гледан от 7 214 зрители и има 70 209 лева приходи от билетите им.

Десети по ред е „Руби Гилман: Тийн кракен“. Анимационната история за израстването ни от малки в големи, в този случай – за тийнейджърката Руби, потомка на воини Кракен, борещи с русалките, която трябва да прегърне русалката Челси, с която са в една гимназия, е месец и половина в кината, като е гледана от 18 860 зрители и има 187 594 лева приходи.

Миналия уикенд в киносалоните са били 62 693 зрители трима от всеки четирима са предпочели първи три филма – „Мега звяр 2“, „Опенхаймер“ и „Барби“. Миналата година по същото време в киносалоните са били 29 462 души.

ARTDAY.BG

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Лазаровден – един от най-хубавите народни обичаи

Лазаровден е един от най-хубавите народни обичаи. На този ден църквата чества възкръсването на Лазар. Според Библията действията на Исус около гроба на мъртвия...

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...

8 думи, „изобретени“ от Уилям Шекспир

Шекспир е навярно най-известният писател, който някога е творил на тази земя – и определено най-играният по световните сцени. Той е роден в Статфорд,...

Анита Лус: Паметта е по-трудна за изтриване от мастилото

Знаменитата писателка, драматург и продуцент се ражда на днешния ден, 26 април, през 1889 година. Световна слава добива с романа си „Джентълмените предпочитат блондинки“....