Какво да очакваме в Годината на Тигъра

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Китайската нова година се празнува на 1 февруари

Според китайския календар 2022-ра е година на Черния воден тигър – един от 12-те знака в китайския хороскоп. Прогнозите вещаят една щастлива година.

Тигърът е символ на властта в китайската култура и се свързва със силата на императорите. Той носи увереност, смелост, сила и състезателен дух.

Китайската Нова година настъпва не на 1-ви януари, а на 1-ви февруари и продължава до 31-ви януари 2023 г. Всяка година началото ѝ се определя според лунния цикъл. Годината винаги започва с първото новолуние между 21-ви януари и 20-и февруари.

Животните в китайския хороскоп сформират 12-годишен цикъл. Те са базирани на стара народна приказка, известна като „Великата надпревара“, в която се състезават да стигнат до нефритения император. Редът, в който животните стигат до владетеля, е и последователността на годините, кръстени на тях, в китайския календар.

Тигърът е третият зодиакален знак в хороскопа. Знаците се подреждат в следния ред: Плъх, Вол, Тигър, Заек, Дракон, Змия, Кон, Коза, Маймуна, Петел, Куче и Прасе. Годината на водния тигър идва след Годината на вола (2021) и преди Годината на заека (2023).

В китайския хороскоп годините на Тигъра са 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 и 2022. Тигърът се изобразява като краля на животните и символизира сила и смелост.

Но освен от характеристиките, които носят животните, енергията на годината се определя и от 5-те елемента в китайската астрология – вода, дърво, земя, огън и желязо. Всеки от тях има собствена символика. Например Годината на водния тигър ще донесе отговорност и убеждение. Но статичният елемент на тигъра е дърво, което ще донесе креативност.

Желязото пък символизира солидарност и воля, огънят страст и желание за действие, а земята – всеотдайност и фокус върху целите.

Също така водата в китайската култура е асоциирана с черния цвят, затова и 2022 е годината на Черния воден тигър (Ян тигър). Тя символизира жизнената същност, зрелостта и дълбоките емоции.

Затова късметлийските цветове на 2022-ра, които ще донесат здраве и благополучие, ще бъдат черно, зелено и жълто.

Хората, родени в годината на Тигъра, са смели, непредсказуеми и уверени. Много са харизматични и обичат да бъдат забелязвани и харесвани от другите. Склонни са да действат прибързано, дразнят се лесно, но и са прекалено отстъпчиви.

Как да привлечем късмета, разчитайки на елементите в китайската култура?

Късметлийският елемент е дървото, а дървесната енергия сочи на изток. Това означава, че ако гледате на изток, можете да подобрите вашето здраве, богатство и дълголетие.

Цветът, свързан с елемента Дърво, е зеленият, така че можете да украсите източната част на къщата си в зелено или да поставите зелено растение на изток, за да привлечете късмета на ваша страна.

Според цикъла на петте елемента, Водата генерира Дърво, така че можете да сложите и Воден елемент на изток, за да подобрите късмета си.

Избягвайте поставянето на метални предмети в източната част на дома ви, както и такива, които носят енергията на елемента Огън.

Щастливи числа

Щастливите числа, свързани с хората, родени в годината на Тигъра, са 1, 2 и 3, както и числата, които ги съдържат.

Трите числа, за които се казва, че носят лош късмет на родените в годината на Тигъра, са 6, 7 и 8, както и съдържащите ги.

Заглавна снимка: YouTube

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...

8 думи, „изобретени“ от Уилям Шекспир

Шекспир е навярно най-известният писател, който някога е творил на тази земя – и определено най-играният по световните сцени. Той е роден в Статфорд,...

Анита Лус: Паметта е по-трудна за изтриване от мастилото

Знаменитата писателка, драматург и продуцент се ражда на днешния ден, 26 април, през 1889 година. Световна слава добива с романа си „Джентълмените предпочитат блондинки“....

Цигуларят Васко Василев ще свири на Айфеловата кула

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно със солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън", ще изнесе класически акустичен концерт в зала "Густав Ефел" на Айфеловата кула....