Никълъс СПАРКС: Всеки ден трябва да откриваме красотата на цветята

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Избрани цитати от автора на „Тетрадката“, който днес навършва 52

Никълъс Чарлс Спаркс е най-продаваният американски автор в света. Тиражите на книгите му надхвърлят 105 милиона екземпляра в целия свят, а романите му са преведени на повече от 50 езика.

Писателят е роден на днешния ден, 31 декември, през 1965 година в Омаха, Небраска, в семейството на професор Патрик Майкъл Спаркс и домакинята Ема Мари. Животът не е бил особено благосклонен към Никълъс – след завършване на университета той се издържа  като брокер на недвижими имоти, келнер, реставратор на къщи, представител на лекарствени продукти. Обикаля почти цяла Америка, докато не решава да се установи в Северна Каролина и да развие своето писателско дарование. Успехът му не закъснява. Критици и читатели са във възторг от неговите романи. На бурен успех по цял свят се радват и екранизациите на неговите книги.

Баща е на пет деца. Интересен факт е, че е кръстил герои от своите романи на децата си.

Освен че е майстор на перото, Никълъс Спаркс чете много (средно по 125 книги на година) и има черен пояс по таeкуондо. А списание „Пийпъл” го коронова за най-секси автор. Спаркс се занимава активно с благотворителна дейност.

Резултат с изображение за Nicholas Charles Sparks hd
„Тетрадката“, екранизация от 2004 година

В празничния ден ви представяме избрани любовни цитати от произведения на Никълъс Спаркс:

„Моля те, не ми се сърди в дните, когато няма да си спомням за теб, а те неизбежно ще дойдат. Знай, че те обичам, винаги ще те обичам и каквото и да се случи, помни, че живях най­-прекрасния живот, който можех да си пожелая. Моят живот стеб.“ – „Тетрадката”

„Ще мисля за теб всеки ден. Сърцето ми се свива от страх, че може да настъпи време, когато няма да чувстваш същото към мен и ще ме забравиш. Затова ето какво измислих: където и да се намираш и каквото и да става в живота ти, в първия ден от пълнолунието ­ като в нощта, когато се запознахме, ­ моля те, излез навън и погледни луната. Погледни я и си спомни за мен, за седмицата, която прекарахме заедно, защото независимо къде съм и какво става в живота ми, аз ще направя същото. Щом не можем да сме заедно, можем поне да споделим тази вечер и можем да го правим до края на живота си.“ – „С дъх на канела”

„Колко хора получават този шанс – човекът, когото обичаш, да се влюбва в теб отново и отново?“ – „Един ден, един живот”

„Любовта не означава нищо, ако не си готов да поемеш ангажимент. Трябва да мислиш не само за това, което искаш ти, но и за това, което иска другият. Не само сега, но и в бъдеще.“ – „Сигурно убежище”

„И научих онова, което знае всяко дете. Че животът ни е просто съвкупност от отделни малки животи, всеки с дължината на един ден. Че всеки ден ние трябва да откриваме красотата на цветята и поезията и да говорим на птиците. Че денят, през който сме се радвали на мечтите си, на залезите и прохладните ветрове, не е пропилян. И най-­важното -­ аз научих, че смисълът на живота е да седиш на някоя пейка край древна река, положил ръка върху коляното на любима жена.“ – “ Тетрадката”

„- Защо си толкова убеден, че ще ме видиш отново, животът може да не ни срещне пак. След години ти може да си на единия край на света, а аз ­ на другия. Можем да се озовем и в един град, но ти да минеш по десния тротоар, а аз -­ по левия, взирайки се във витрините, претрупани с шоколад.

– Единственото, което знам, е, че винаги срещаме отново хората, които сме обичали преди, виждаме ги… поне още веднъж.

– Ти и аз ще се намираме във всеки живот, нали?

– Ще бъде трудно, не обещавам, но ще те търся във всеки следващ живот. Да, в някои не ще те намирам, но пък в други ще бъдеш любовта на живота ми…“ – „Най-­доброто в мен”

„-­ А ти? ­ попита тя на свой ред. ­ Спомняше ли си понякога за нас?

– Не беше нужно да си спомням. Аз никога, нищо не съм забравял. “ – „Тетрадката“

„Когато устните ѝ докоснаха мойте, осъзнах, че дори да живея 100 години, дори да видя всички страни по света, нищо няма да е така прекрасно като мига, в който за пръв път целунах момичето на мечтите си. И разбрах, че любовта ми ще е вечна.“ – “ Прощално писмо“

„Те се караха постоянно. Всъщност почти никога не се разбираха. Но имаше едно нещо, което ги свързваше -­ умираха един за друг.“ – „Тетрадката“

“Докато бяхме заедно, се влюбих лудо, после, когато се разделихме, се влюбих още по­силно.“ – „С дъх на канела”

„Животът минава покрай мен подобно на пейзаж, наблюдаван от прозореца на движеща се кола. Дишам, храня се и спя, както преди, но не виждам в живота си цел, която да ме накара да участвам активно в него. Просто се нося по течението, подобно на писмата, които ти пиша. Не знам къде отивам, нито кога ще стигна там. Дори и сега поглеждам неволно през рамо и те викам. Пиша ти това писмо и се питам кога ще престане всичко това ­ и дали изобщо ще престане.” – „Писмо в бутилка”

„Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, не се превъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправдата не се радва, а се радва на истината; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява.“ – „Незабравима разходка”

„Аз съм обикновен човек с обикновени мисли и водих обикновен живот. Няма паметници, издигнати в моя чест и името ми вероятно скоро ще бъде забравено, но аз обичах един друг човек с цялото си сърце и душа и за мен това винаги е било достатъчно.“ – „Тетрадката”

Борис Белев

АRTday.bg

Следвайте страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...

8 думи, „изобретени“ от Уилям Шекспир

Шекспир е навярно най-известният писател, който някога е творил на тази земя – и определено най-играният по световните сцени. Той е роден в Статфорд,...

Анита Лус: Паметта е по-трудна за изтриване от мастилото

Знаменитата писателка, драматург и продуцент се ражда на днешния ден, 26 април, през 1889 година. Световна слава добива с романа си „Джентълмените предпочитат блондинки“....

Цигуларят Васко Василев ще свири на Айфеловата кула

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно със солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън", ще изнесе класически акустичен концерт в зала "Густав Ефел" на Айфеловата кула....