Жени Костадинова – 20 години с Ванга

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Фондация „Ванга” и Съюзът на българските писатели Ви канят на юбилейна среща с биографа на пророчицата

Юбилейна среща, посветена на изследователя на Ванга – Жени Костадинова, която е автор на 8 книги за Пророчицата, ще се състои на 9 ноември, четвъртък. За пътя към тази необикновена личност, за прозренията и заветите ѝ, за това как думите се превръщат в съдба и преплитат съдби… Представяне на новата ѝ книга „И остави Ванга следа…”. Тази среща ще бъде един необикновен диалог на почитатели, читатели и хора, докоснати от озарената Ванга. Авторката ще разкаже за своя път към нея и защо 20 години не спира да пише за Ванга.

Всички издания ще се продават. Читателите ще имат възможност да вземат автограф, да задават въпроси на авторката и на видни личности, били в обкръжението на Ванга. 

За книгите на Жени Костадинова

„Книгите на Жени Костадинова за Ванга са не просто книги, на които можем да се доверим, написани с вяра и любов, но и компас, който можем да вземем със себе си в сложното, трудно и отговорно пътуване към Ванга.”    

Акад. Светлин Русев

„Да служи за разкриване на живота и делото на Ванга, е без съмнение съдбовно призвание на Жени Костадинова.”  

Проф. Пламен Пантев

„Ако не са свидетелствата за чудесата на Ванга, поместени в тази вълнвуваща книга, заедно с хората ще си отидат и те. А книгите на Жени Костадинова са почтено написани, затова се съгласих пред нея да разкрия съкровени мигове от разговорите си с леля Ванга, които не съм разказвала на никого досега.”

Богомила Косатева

За Жени Костадинова

Жени Костадинова е магистър по философия, журналист и поет. От 20 години с прецизността на учен изследва личността на Ванга и събира пророчествата ѝ, спомените за нея на съвременниците ѝ. Автор е на 4 книги и 4 албума за пророчицата. Книгите ѝ са преведени на няколко езика. Носител е на Специалната награда на Фондация „Ванга” (пластика от проф. Емил Попов) за висок принос в съхраняването и популяризирането на духовното наследство на Ванга.

„И остави Ванга следа…” – новата книга

Новата книга на Жени Костадинова „И остави Ванга следа…” е продължение на написаните от авторката произведения по темата. В сходен дух тя търси документалност и истинност, разгръщайки сложната, богата и наситена с много акценти тема. Новата книга съдържа спомени на хора, познавали отблизо Пророчицата, и интервюта на журналистката с нейни близки. Сред тях са Светлин Русев,  Богомила Косатева, Нешка Робева, Янка Такева, Петко Колев, Тодор Цонев. Без редакторска намеса и интерпретации, 33-те текста поднасят напълно автентични щрихи към образа на световноизвестната прорицателка и допълват истинския ѝ облик. Ванга оживява като Глас от Вселената, дошъл да ни разкрие дълбоки онтологични тайни, като Глас на милостта и молитвата, сочещ ни път за спасение, като Глас на болката и състраданието… В текстовете изплува образът ѝ и отвъд пророческото битие – самотна и страдаща, понякога озарена от радост. Много нови прозрения и видеяния на сляпата ясновидка за България и света ще провокират търсещите скритата истина.

Литературен обзор ще направи Анжела Димчева, а представянето на книгата  – Юлия Дивизиева.  Водещ на събитието е Мария Дамянова, а участие ще вземат Калина Томова (сопрано) и Калина Николова (пиано). Със специалното участие на Илия Луков.

Всички са добре дошли на 9 ноември (четвъртък) от 18.30 ч. Мястото е Сити Марк арт център (бивше кино „Левски”), бул. „Янко Сакъзов” 30.

ARTday.bg

Следвайте ни във Фейсбук на https://www.facebook.com/ArtDay.bg/

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Хоризонтът в стихотворение на Станка Пенчева

ХОРИЗОНТ От Станка Пенчева Отиват си от нас децата ни, отиват към пясъка на своите миражи, към лабиринтите на свойте минотаври, към своите помийни ями, триумфални арки, тресавища, каменоломни, звездопади... Отиват си от нас....

Книга за Красимира Колдамова излиза в Световния ден на балета

Книга за примата на българския балет и изтъкнат балетен педагог Красимира Колдамова излиза в Международния ден на балета 29 април. „Балерината Колдамова“ с автор...

8 думи, „изобретени“ от Уилям Шекспир

Шекспир е навярно най-известният писател, който някога е творил на тази земя – и определено най-играният по световните сцени. Той е роден в Статфорд,...

Анита Лус: Паметта е по-трудна за изтриване от мастилото

Знаменитата писателка, драматург и продуцент се ражда на днешния ден, 26 април, през 1889 година. Световна слава добива с романа си „Джентълмените предпочитат блондинки“....

Цигуларят Васко Василев ще свири на Айфеловата кула

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно със солисти от оркестъра на Кралската опера "Ковънт гардън", ще изнесе класически акустичен концерт в зала "Густав Ефел" на Айфеловата кула....