Песента „Ангел в нощта“ е победител в Международния фестивал за поп и рок музика „София 2020“

Html code here! Even shortcodes! Replace this with your code and that's it.

Споделете, харесайте, последвайте ни:

Най-големият музикален форум се проведе снощи в НДК за десети пореден път

В навечерието на празника на София, под патронажа на г-жа Албена Атанасова – заместник-кмет на Столична община, на 15 септември, от 19:00 ч., новото място за събития на открито Платформа А6 до НДК, събра творци в подкрепа на общественозначимата социална кауза „Да сверим биологичния си часовник навреме“. Каузата е от изключително значение за демографската политика на страната ни и отправя послания, насочени към превенция и опазване репродуктивното здраве на младите хора в България.

Събитието бе открито от заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и министър на туризма г-жа Марияна Николова. С партньорството на Министерството на туризма Фестивалът презентира чрез видео материали непопулярни забележителности и кътчета от различни части на страната. Затова и слоганът за 2020 год. е: „Ела, виж ме, чуй ме, открий ме – моята България!“, за да насочи вниманието на обществото към една общественозначима кауза – подкрепа на българския туризъм.

Снимка на ХАЙЛАЙФ.

Официални гости на Фестивала бяха министри и заместник-министри от министерствата на културата, туризма, труда и социалната политика, здравеопазването, както и представители на други институции.

Фестивалът се организира от Столична община и Сдружение „Спринт Продакшън” и с подкрепата на Министерство на културата, Българската национална телевизия, Българското национално радио, Националния дворец на културата и в партньорство с Българска музикална асоциация (БМА) и Сдружението „Независими автори, музиканти и продуценти“ (СНАМП).

Снимка на ХАЙЛАЙФ.

В надпревара за голямата награда „Най-добрата поп и рок песен“ премериха сили нови авторски композиции в изпълнение на Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Илия Ангелов, група „Хоризонт“, Христо Деянов, Мария Стойнова, Митко Стафидов, Василена Чернаева, Перфект & Тишо, Sunnie, Петър Петров и Славена Даскалова, Rock Session и Антон Пейчев.

Снимка на ХАЙЛАЙФ.

Безапелационен победител стана песента „Ангел в нощта“ в изпълнение на Rock Session и Антон Пейчев. Нейният автор Пенко Богданов сподели, че е написана в условията на пандемия, затова вероятно музиката и текстът бяха наистина силно въздействащи. Второто място бе отредено за „Да се завърна у дома“ в изпълнение на Петя Буюклиева. Извън конкурсната програма гостите на събитието видяха изпълненията на Маргарита Хранова, Стенли, Дани Милев и Христо Кидиков.

Росица Кирилова получи приз за изключителен принос за развитието на българската поп музика. Награда за цялостен принос пък получи Веселин Маринов.

Снимка на ХАЙЛАЙФ.

Тази година обичаният музикален форум подкрепя благотворителната инициатива на Столична община „Нека бъдем по-добри“, която е в помощ на жените с репродуктивни проблеми. За нея ще отидат всички средства, постъпили от SMS-и по време на гласуването за „Песен на публиката“, избирана от зрителите и слушателите на фестивала.

Снимка на ХАЙЛАЙФ.

Песента на публиката ще бъде избрана чрез SMS на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI плюс номера на песента фаворит. Цената за абонати на мобилните оператори за един дарителския SMS е 1 лв. към всички мобилни оператори, а средствата са в подкрепа на Благотворителната кампания на Фестивала „Нека бъдем по-добри“. Резултатът от вота на публиката ще бъде обявен на 4 октомври в централната емисия „По света и у нас“ на БНТ.

Снимка на ХАЙЛАЙФ.

Снимка на ХАЙЛАЙФ.

Снимка на ХАЙЛАЙФ.Снимка на ХАЙЛАЙФ.

Снимки: ХАЙЛАЙФ

ARTday.bg

spot_imgspot_img

ПОСЛЕДНО

Предпочитам грешките на ентусиазма през безразличието на мъдростта…

Днес, 1 май, отбелязваме Международния ден на труда и на международната работническа солидарност. И как иначе – именно работата ни е превърнала в хора....

Обичам те, защото си признавам

*** Страшни са твоите игрички. Убиецът не е виновен още. Като във филм на Алфред Хичкок, със нож, пронизващ писък нощен се вмъкваш. Като ангел шестокрилен, лек полъх от небесното...

Едуар Мане – художникът извън шаблона (видео)

На днешния ден, 30 април, през 1883 година, Едуар Мане напуска светът на живите, за да се пренеса в незабравата. Като приятел на Бодлер е...

Актьорът Руси Чанев ще получи „Аскеер“ за цялостен принос към театъра (всички номинирани)

Академия "Аскеер" обяви номинациите си за театралните награди за 2023 г., които по традиция ще бъдат връчени на 24 май в театър "Българска армия"....

Никол Кидман получи награда за цялостни постижения в киното (снимки/видео)

Актрисата Никол Кидман получи наградата за цялостни постижения на Американския филмов институт. На церемонията в "Долби тиътър" в Лос Анджелис Морган Фрийман обяви, че...