Неделя, 31 Януари 2021 | Кино

Избрани цитати на гениалния актьор

Мъжът с рицарско звание, магнетичен поглед и ясно отношение към живота и света - Антъни Хопкинс е разностранна личност, надхвърляща образа му на изключителен актьор. Той свири на пиано, композира, рисува. От 45 години не близва алкохол. Радва се на живота с цялата си душа, наслаждава се на всеки негов миг.

Sir Philip Anthony Hopkins | Anthony hopkins, Portrait, Portrait inspiration
Снимка: Pinterest

Сър Антъни Хопкинс споделя:

Не е моя работа какво казват хората за мен и какво мислят за мен. Аз съм това, което съм, и правя това, което правя. Не очаквам нищо и приемам всичко. И това прави живота ми по-лесен.

Мисля, че здравословният начин на живот включва да се сприятелиш със звяра вътре в себе си, това не е точно звяр, а по-скоро сянка. Тъмната страна на нашата природа. Забавлявайте се с нея и знайте, че трябва да приемете цялата си същност.

Животът е твърде кратък, за да се справяме с несигурността на другите хора.

Всички ние сме хванати в капана на обстоятелствата и имаме в себе си и добро, и зло. Когато сме наистина гладни, например, ще направим всичко, за да оцелеем. Мисля, че най-злото нещо - добре, може би това е прекалено преувеличено - но със сигурност нещо много зло, е преценката, грехът на невежеството.

Слабото ми място е мързелът. Имам много слаби места: бисквитите, кроасаните...

Мисля, че определено количество стрес в живота е нещо хубаво. Стресът от работата, която отнема усилия. Мисля, че това е знак, че вървиш напред.

За мен времето е най-голямата тайна. Факт е, че ние мечтаем през цялото време. Точно под черепите си ние имаме бездънно езеро от потенциал.

Прекалено многото мислене води до бавна смърт. Ние бавно се убиваме от мисли за всичко. Мислим. Мислим. Мислим. Никога не можем да се доверим на човешкия ум, така или иначе. Това е смъртоносен капан.

Магическата, свръхестествена сила, която е с нас, е време. Ние дори не можем да го разберем. Времето е такава илюзия, толкова странно нещо.

Защо обичам, ако загубата наранява толкова много? Нямам отговора; само животът, който съм живял. Болката вече е част от щастието, което имам след нея.

Всички ние мечтаем. Мечтаем ярко, в зависимост от нашата природа. Нашето съществуване е извън нашето обяснение, независимо дали вярваме в Бог, дали сме религиозни, или сме атеисти.

Не мога да кажа, че някога съм мечтал да стана композитор, пианист, или нещо друго. Имам мозък, за който нищо не е окончателно.

Ако прекарвах цялото си време да се критикувам, не бих бил в състояние да функционирам. Има актьори, които дълбаят в теорията много дълго време. Аз не разполагам с търпение за това. Това може и да е повърхностно, но това е, защото аз никога няма да бъда част множеството актьори.

Приемѝ всичко, което е вътре в теб, несъвършенствата, тъмнината, богатството и светлината, всичко. Това води до пълноценен живот.

Заглавна снимка: Trendsmap

ARTday.bg

СПОДЕЛЕТЕ


Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на ARTday.bg, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на ARTday.bg, с посочване на източника и добавяне на активен линк към www.artday.bg

Контакт с нас:

За реклама, изпращане на публикации и съобщения: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.m
ARTday.bg - всички права запазени. © 2017